Çapkın: 3 büyüklere müdür yardımcısı atayacağım

Güncelleme Tarihi:

Çapkın: 3 büyüklere müdür yardımcısı atayacağım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 17:05

Beşiktaş Tribün Liderleri ile görüşmek için Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ”Sporda şiddeti engelleyeceğiz. 3 büyük kulüp için ayrı ayrı müdür yardımcıları atayacağım. Bunlar o kulüple ilgili her şeyi bilecekler. Hep birlikte bu işi bitireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Denizli maçı sırasında yaşanan olaylarla ilgili 14 tribün lideri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilere geçtiğimiz Salı günü oynanan Beşiktaş-Wolsburg maçı sırasında başkan Yıldırım Demirören’e küfür edilmesiyle ilgili sorgulandıkları öğrenildi. Gözaltına alınan fanatik taraftarların ifadeleri İstanbul İl spor güvenlik kuruluna gönderilecek.

İnönü stadyumunda 3 Ekim 2009 tarihinde oynanan Beşiktaş-Denizli maçı oynandığı sırada olaylar çıkmıştı. Tribündeki taraftarların ’Yeter Yıldırım Demirören yeter’ tezahüratı yaparken diğer bir kısım bunları engellemeye çalıştı ve ’İki kupayı unutma, vefasızlık yapma’ yazan bir pankart açmıştı. Bu arada taraftarlar arasında yumruklaşmalar yaşanırken bir saldırı olma ihtimaline karşılık Yıldırım Demirören’in bulunduğu protokol tribünü çevresinde sivil polisler görev yapmıştı. Tribünlerde yaşanan kavgalar maçın oynandığı 90 dakika boyunca devam etmişti.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/besiktas_bomba.jpgİstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada sonucu maç sırasında olaylara karıştıkları kamera görüntülerinden tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı. Gayrettepe, Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan aralarında çarşı gurubu lideri Alen’inde bulunduğu 14 kişinin maçta yaşananlarla ilgili ifadelerine alınacağı öğrenildi.

Öte yandan fanatik taraftarlara geçtiğimiz Salı günü oynanan Beşiktaş- Wolfburg takımları arasında oynanan maç sırasında başkan Yıldırım Demirören’e yapılan küfürlü tezahüratla ilgilide sorular sorulduğu öğrenildi. Fanatik taraftarların polisin sorularına Beşiktaş-Wolfburg maçı sırasında İnönü stadyumunda olduklarını küfür edildiğini duyduklarını ancak kimin küfür ettiğini bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Wolfsburg’un ikinci golünün ardından, siyah-beyazlı taraftarlar, son maçlarda başkanlarına gösterdikleri tepkileri tekrarlamışlardı. Maçı protokol tribününde izleyen Yıldırım Demirören, birden ayağa kalkarak, kapalı tribünde başlayan protestolara yönelik eliyle işaret yaparak, tepki göstermişti. Kendisine yönelik küfürlü tezahürata oldukça öfkelendiği gözlenen Yıldırım Demirören’i, maçı birlikte izlediği Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetici arkadaşları yatıştırmaya çalışmıştı.

EMNİYET MÜDÜRÜ TRİBÜN LİDERLERİYLE GÖRÜŞMEYE GELDİ

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaklaşık bir saat kalarak Beşiktaş’ın tribün liderleri ile görüştü. Emniyet Müdürü Çapkın “Her büyük kulübe ve diğer kulüplere birer sorumlu müdür yardımcısı atayacağız. Kulüplerin tomografisini çekip nerede hastalık varsa tespit edeceğiz. Yasal sınırlarda müdahale edeceğiz” dedi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, buradan ayrılırken yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Beşiktaş tribün liderlerini çağırdık. 14 arkadaşımız. Onlarla son zamanlarda gelişen Beşiktaş seyirci arasındaki küfüre varan tribün kargaşasının önüne geçebilmek için kararlı olarak konuştuk. Hiçbir kulübün başkanı sövülmeyi haketmiyor. Hiçbir kulübün başkanına ya da yönetimine tirübünler sövmemeli. Protesto ayrı bir şey. Şiddet ve küfür ayrı bir şey. Yurtdışındaki futbol kulüplerinde seyirci mendil sallıyor. Sırtını dönüyor. Küfür ve sporda şiddetin kararlıkla karşısında duracağız. Müdür yardımcıları malzemeciden, yöneticiye, futbolcudan, teknik direktöre, tribün liderine kadar herkezle yakından ilgilenecek, tanıyacak. Kulübün tomografisini çekecek. Nerede hastalık varsa oralara yasal sınırlarda müdahale edilecek”

Haberin Devamı

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İLE TESPİT EDİLDİ

İnönü Stadı'nda 3 Ekim 2009 günü oynanan Beşiktaş-Denizli maçı sırasında olaylar çıkmıştı. Tribündeki taraftarların “Yeter Yıldırım Demirören yeter” tezahüratı yaptı. Bir grup taraftar da bunu engellemeye çalıştı ve “İki kupayı unutma ve fasızlık yapma” yazılı pankart açtı. Bu arada taraftarlar arasında yumruklaşmalar yaşandı. Bir saldırı olma ihtimaline karşılık Yıldırım Demirören’in bulunduğu protokol tribünü çevresinde sivil polisler görev yapmıştı. Tribünlerde yaşanan kavgalar maçın oynandığı 90 dakika boyunca devam etmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada sonucu maç sırasında olaylara karıştıkları kamera görüntülerinden tespit edilen 14 tribün lideri gözaltına alındı. Beşiktaş'ın etkili taraftarı Çarşı Grubu'nin başındaki Alen Markaryan'ın da aralarında bulunduğu tribün liderleri Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Haberin Devamı

KÜFÜRLER DE SORULDU

Tribün liderleri, Salı günü oynanan ve Wolfburg ile oynanan maç sırasında Başkan Yıldırım Demirören’e yapılan küfürlü tezahüratla ilgili de sorular soruldu. Tribün liderleri kimin küfür ettiğini bilmediklerini söyledi.

Emniyet Müdürü'nün de konuştuğu 14 tribün liderlerinden 13'ü serbest bırakıldı. A.K. isimli tribün liderinin görevli memura hakaret, hırsızlık ve adam yaralamak suçundan hakkında yakalama kararı bulunduğu için Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne teslim edildi. Serbest kaldıktan sonra konuşan Beşiktaş trübün lideri Alen Markaryan “Başkana küfür etmek bir beşiktaşlı’ya yakışmaz. Bunların karşısındayız. Bundan sonra bunların önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız. Küfür bütün Türkiye’nin sorunu. Başmüdürümüzle karşılıklı istişarelerde bulunduk. Sorun yok” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!