Çanta hırsızlığına 5 ay

Güncelleme Tarihi:

Çanta hırsızlığına 5 ay
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 00:00

Asuman Krause’nin çantasını kızına çaldırdığı iddiasıyla yargılanan Leyla A.'ya 5 ay hapis.

MANKEN-Şarkıcı 32 yaşındaki Asuman Krause’nin 5 yıl önce bir iş merkezinde çantasını kızına çaldırdığı iddiasıyla yargılanan 41 yaşındaki Leyla A. 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Leyla A’nın cezasını 1.350 YTL adli para cezasına çevirdi. Asuman Krause, geçen Mart’ta yapılan duruşmada sanıktan şikâyetçi olmadığını söylemişti. Asuman Krause, “Zira aradan uzun zaman geçti. Ciddi bir ceza alabileceğini düşünmüyorum. Kişisel olarak şikâyetim olmadığı için davaya katılmak istemediğim gibi tarafıma avukat atanmasını da istemiyorum" demişti.

Haberin Devamı

Asuman Krause, 20 Şubat 2003'de oynayacağı oyunun provası için Profilo alış veriş merkezine gitmişti. İçinde 1.600 YTL, pasaport ve banka hesap cüzdanlarının da bulunduğu çantasını sandalyenin üzerine bırakan Asuman Krause, oyunun provası için çalışmaya başlamıştı. Bu sırada 11 yaşındaki E.A. annesi Leyla A’nın azmettirmesi ile Asuman Krause'nin çantasını kaldırımcılık sureti ile hırsızlık yaparak çalmıştı. Asuman Krause ise karakola giderek çantasının çalındığını belirterek şikâyetçi olmuştu. Polis ekipleri alış veriş merkezinin kamera kayıtlarını inceleyerek E.A'yı yakalamıştı. E.A. ile beraber bulanan çanta ise içinde bulanan paradan 300 YTL eksiğiyle Asuman Krause'ye teslim edilmişti. Olayın ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede E.A. hakkında takipsizliğe karar verilirken, Leyla A’ hakkında 4 ay ile 1 yıl 8 ay hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

Şişli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen Mart’ta görülen duruşmaya katılan Asuman Krause, prova için gittiği alış veriş merkezinin tiyatro salonunda yalnızca personel ve oyuncuların bulunduğunu söyledi. Bu sırada içtiği kahveyi üzerine döktüğünü anlatan Asuman Krause, "O ana kadar oyunculardan birinin yakını olduğunu düşündüğüm ve bizi izleyen biri büyük biri küçük çocuğu fark etim. Oldukça güzel giyinmişlerdi. Büyük kız üzerime döktüğüm kahveyi temizlemek için peçete getirme hususunda oldukça istekli görünüyordu. Ben de teşekkür ettim. Sonrasında provaya döndüm. Prova bitiminde ise çantamın yerinde olmadığını gördüm" demişti.

Şişli 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi karar duruşmasında sanık Leyla A. hakkında istenen 765 sayılı eski TCK maddeleri ile buna karşılık gelen 5237 sayılı yeni TCK’yı karşılaştırdı. Mahkeme, Leyla A’ya lehine olan 765 sayılı TCK’nın istenen maddeleri uyarınca 1 yıl 3 ay hapis verdi. Mahkeme cezayı önce 5 aya indirdi daha sonra ise 1.350 YTL’ye çevirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!