Cansel K. kararına hukukçu tepkisi: Skandal!

Güncelleme Tarihi:

Cansel K. kararına hukukçu tepkisi: Skandal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 09:35

Cansel K.'yi taciz ederek intiharına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan öğretmenin beraat etmesine hukukçular tepki gösterdi. Münevver Karabulut'un avukatı Rezan Epözdemir, "Rıva var gerekçesini kabul etmek skandaldır. Ayrıca 'şikayet yok' deniliyor. Oysa şikayet süresi 6 ay. 18 yaşından küçükse de anne-baba şikayet edebilir" dedi.

Haberin Devamı

Kayseri'de lise öğrencisi Cansel Buse K.'yi taciz ederek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan öğretmen Bayram Ö.'nün beraat etmesine tepki büyük. Hukukçular, öğretmenin ikinci duruşmada "Mağdurenin rızası var" denilerek serbest bırakılmasını "mkandal" olarak yorumladı. 

Kararı Sabah'a yorumlayan hukukçuların görüşleri şöyle:

Münevver Karabulut davası avukatı Rezan Epözdemir: Rızanın olduğunu ortaya koyacak kişi intihar etmiş. Sanık öğretmenin beyanıyla "Rıza var" deniyorsa bu skandal bir karar. Kararın hukuka aykırı olmasının en büyük göstergelerinden biri de mahkemenin 'Şikâyet yok' demesi. Şikâyet süresi 6 ay. 18 yaşından küçükse anne-baba. Baba kızının ölümünden sonra öğrenmiş 6 ay içinde de şikâyetçi olmuş. Bu karar hukuk skandalı.

Haberin Devamı

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu: İki vahim durum var. İlki ceza hukuku kurallarına uyulmaması. Tutukluluk haline son verilmesi. Toplum vicdanını yaralayan durum. İkincisi ise bu öğretmenlere toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!