Cannes'a siyaset karıştı

Güncelleme Tarihi:

Cannesa siyaset karıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali devam ediyor. Genelde politikadan uzak bir sinema ve güzeller geçidi şeklinde gelişen festival, bu yol politikaya biraz daha fazla 'bulaşmış' gibi görünüyor.

Festivalin yarışmalı bölümünde Felicia's Journey ile Altın Palmiye için mücadele eden Ermeni asıllı ABD'li yönetmen Atom Egoyan'ın ‘‘Türkiye Ermeni soykırımını kabul edene kadar mücadelemi sürdüreceğim’’ şeklindeki demeci ortalığı karıştırdı.

Bir İtalyan gazetecinin sorusunu yanıtlayan Egoyan, 18 yaşında ABD'ye gittiğini hatırlatarak ‘‘Hayatım boyunca halkımın uğradığı soykırımın travması ile yaşadım. Bu benim içimde bir uhde olarak kaldı. Dünya Ermenilerin Türkler tarafından katledilmesini resmi bir biçimde onaylamıyor. İşte ben bunun için savaş veriyorum’’ dedi.

Bu arada Türk yönetmen Ferzan Özpetek de gazetecilerin siyasi içerikli sorularıyla karşılaştı. Son çalışması Harem Suare, Bir BakıŞ bölümünde gösterilen Özpetek'e gazeteciler Abdullah Öcalan ve Merve Kavakçı olaylarıyla ilgili soru yöneltti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!