Çankaya Köşk’ünde nöbet değişimi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya Köşk’ünde nöbet değişimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2002 01:49

Çankaya Köşkü'nde askeri görevliler arasında nöbet değişimi gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Kurmay Albay Ferit Güler, Köşk'ün güvenliğinden sorumlu Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'na getirildi.

Güler'den boşalan Başyaverlik görevine Kurmay Albay Uğur Tarçın atandı. Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Kamil Başoğlu'nun ise Yüksek Askeri Şura'da general yapılarak bir başka göreve atanması bekleniyor.

Muhafız Alayı'nın dünkü 82. kuruluş yıldönümü törenlerinde son kez bu alayının başında yer alan Başoğlu'nun bir kaç gün sonra görevini Güler'e devredeceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı'nın yeni Başyaveri Tarçın ise dün bu görevine başladı. Köşk'te, Başyaver'in dışında ayrıca Kara, Deniz, Hava ve Jandarma yaverleri de bulunuyor. Yaverlerin adları şöyle sıralanıyor:

Kara Yaveri Tank Binbaşı Rafet Hima, Deniz Yaveri Yarbay Yalçın Baylan, Hava Yaveri Pilot Binbaşı Cem Kaftan ve Jandarma Yaveri Yarbay Salih Açıkel.

Muhafız Alayı’nın 82. kuruluş yıldönümü

Muhafız Alayı'nın 82. yıl kutlama törenlerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu karşıladı. Cumhurbaşkanı'nın hemen arkasında yeni Başyaver'i Kurmay Albay Uğur Tarçın yer aldı. Alay Komutanı Kurmay Albay Kamil Başoğlu (fotoğrafta Org. Kıvrıkoğlu'nun arkasında) ise son kez bu görevdeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!