Canımı sıkanın canını sıkarım

Güncelleme Tarihi:

Canımı sıkanın canını sıkarım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 11:40

Zirve Yayınevi duruşmasında olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla sanık olarak ifade veren Varol Bülent Aral, "Emre Günaydın'ın sözü dinlendiği kadar benim sözüm dinlenseydi Türkiye'de ihtilal yaptırırdım" dedi.

Haberin Devamı

Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Emre Günaydın'ın sağlık sorunları nedeniyle katılmaması üzerine Mahkeme Başkanı duruşmayı başlatmadı ve savcıdan Emre Günaydın'ın cezaevinden getirilmesini istedi. Bunun üzerine Malatya E Tipi Cezaevi yetkilileri ile görüşüp Emre Günaydın'ın duruşmaya getirilmesi istendi.

 

'EMRE İŞİ EĞLENCEYE DÖKTÜ'

Cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Varol Bülent Aral, tutuklu bulunduğu Adıyaman Cezaevi'nden getirildi ve mahkemede sanık sıfatıyla ifadesi alındı. Aral, Emre Günaydın'ın mahkemeye gelmemesi üzerine Mahkeme Başkanı'na dönerek "Emre neden gelmedi, zaten bu işi eğlenceye döktü. Emre Günaydın dinlendiği kadar benimde sözüm dinlenseydi Türkiye'de ihtilal yaptırırdım" dedi.

 

'CANIMI SIKANIN CANINI SIKARIM'

Varol Bülent Aral mahkemede bulunan basın mensuplarına dönerek, "Siz Adıyaman Cezaevi'ne gelin. Size orda çok kıymetli bilgi ve belgeler vereceğim" demesi dikkatlerden kaçmadı. Aral, duruşmada ayrıca "Canımı sıkanın canını sıkarım"dedi.

 

Haberin Devamı

Bu arada Varol Bülent Aral duruşmayı izleyen basın mensuplarından birine dönerek "seni tanımadım" dedi. Bunun üzerine basın mensubu da "Beni tanımak zorunda değilsin"dedi. Bu diyalogtan sonra Mahkeme Başkanı duruşmaya yarım saat ara verdi.

 

EMRE GÜNAYDIN GETİRİLDİ

Sağlık nedeniyle sabah duruşmaya gelmeyen tutuklu sanık Emre Günaydın'ın, Mahkeme Başkanı'nın talimatıyla duruşma salonuna getirilmesiyle duruşma başladı. İlk olarak, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen tutuklu sanık Varol Bülent Aral ifade verdi. Adıyaman Cezaevi'nden getirilen Aral, kendisine yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmedi. Aral ifadesinde suçlamalarla ilgili bir delilin de söz konusu olmadığını ve bu olayda bir suçunun olmadığını söyledi.

Emre Günaydın, Aral'ın ifadesinden sonra söz alarak, ceza indiriminden yararlanmak için Varol Bülent Aral hakkında konuştuğunu ifade etti. Günaydın, Aral'ın çok şey biliyor gibi gözüktüğünü ama hiçbir şey bilmediğini ve hayal kurduğunu belirterek, “Biz bu olaydan çok bu adamı Türkiye'nin başına bela ettik. Aral'ın bu olaylarla ilgisi yok. Elimizi verdik kolumuzu alamıyoruz” dedi. Duruşmaya daha sonra ara verildi. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanık Burcu Polat dinlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!