Canavarı gördü

Güncelleme Tarihi:

Canavarı gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'daki vahşetin ipuçları inceleniyor. Küçük görgü tanığına göre bıyıklı olan canavarın yüzü çilli ve sivilceli.

ANTALYA'da Berivan (9) ile Esra Aydın (7) kardeşlerin kurban gittiği vahşeti aydınlatmaya çalışan güvenlik güçleri, eldeki tüm ipuçlarını değerlendiriyor. Yapılan otopside tecavüze uğradıkları saptanan minik kızlardan Berivan'ın bacağında bir erkeğe ait kıl bulundu. 2 kardeşin kaybolduğu gün aynı yolda bir kamyonet şoförünün bir başka kız öğrenciyi okula götürme bahanesiyle kamyonetine almak istemesi, vahşetin bir sapık tarafından işlendiği olasılığını güçlendirdi.

Önce aile sorgulandı

Jandarma ve polis, ilk olarak ailenin ifadesine başvurdu. Amca Mehmet Aydın ile babaanne Gaside Aydın'ın olay yerine geldikleri Faik Demir yönetimindeki 07 ZS 275 plakalı kamyoneti göz hapsine alan jandarma, bu kamyonet ile kızların kaybolduğu gün yolda F.K. adlı öğrenciyi okula götürmeye kalkan kamyonetin benzerliğine dikkati çekti. İfadeleri alınan Demir ile kızların amcaları Mehmet ve Abdullah Aydın, babaanne ile anne Tahsisa ve baba İsmail Aydın serbest bırakıldı.

Batman'da cenaze töreni

Otopsi sonucu çocukların telle boğulmadığının öğrenilmesi ve olay yerinde bulunan telin farklı renklerde olması şüpheleri dağıttı. Dün saat 10.00'da başlayıp 12.20'de sona eren otopsi sonrası çocukların cesetleri ailelerine teslim edildi. Berivan ve Esra Aydın'ın cenazeleri önce evlerine getirildi, oradan da bir otobüsle toprağa verilmek üzere Batman'a götürüldü.

Minibüse bindirmek istedi hemen kaçtım

TECAVÜZ edilip başlarına taşla vurularak öldürülen Berivan ve Esra'nın katilini bulmak için harekete geçen jandarma, dün önemli bir ipucu ele geçirdi. 2 kız kardeşin kayboldukları gün aynı yolda kendisini kamyonetli bir kişinin kaçırmak istediğini öne süren F.K. isimli bir başka öğrenci sorgulamaya alındı. Habibler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören F.K, küçük kızların kayboldukları gün aynı yoldan, aynı saatlerde okula giderken yanına bir kamyonetin yaklaştığını belirterek, ‘‘Şoför bana 'Gel seni okula götüreyim' dedi. İstemediğimi söyleyince ısrar etti, kaçarak kurtuldum’’ dedi. Kamyonet sürücüsünü çilli yüzlü, sivilceli, bıyıklı ve kumral bir kişi olarak tanımlayan küçük tanık, kendisini kaçırmak isteyen kişiyi gördüğü takdirde tanıyabileceğini söyledi.

Sırrı kıl çözecek

BERİVAN ve Esra Aydın kardeşlerin otopsisi dün Adli Tıp uzmanları tarafından yapıldı. Otopsi sonunda çocukların kafalarına vurularak öldürüldükleri, Berivan'ın boynunun kırıldığı belirlendi. Telle boğulma izine ise rastlanmadı. Esra'ya fiili livatada bulunulurken, ablası Berivan'a tecavüz edildiği anlaşıldı. Ayrıca Berivan'ın bacaklarında bir erkeğe ait olduğu sanılan kıl bulundu. Bu kılın sapığa ait olduğunu düşünen jandarma, incelenmesi için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi.

Sapık olasılığı yüksek

Jandarma, elde edilen deliller ışığında olayın bir sapık tarafından işlenmiş olma ihtimalinin güçlendiğini belirtti. Öldürülen çocukların kız olmasının ve tecavüz edilmelerinin olayın kan davası olması ihtimalini zayıflattığını da vurgulayan yetkililer, ‘‘Ancak bu bir husumet olabilir. Eğer, kızların ailelerinden birisi, bir başka ailenin çocuklarına aynı davranışta bulunduysa böyle bir olay yaşanabilir. Tüm detayları tek tek değerlendirip sonuca ulaşmaya çalışıyoruz’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!