Canavara 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Canavara 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Trafik canavarları artık ucuz kurtulamayacak. Yargıtay, direksiyonda uyuyarak 33 kişinin ölümüne neden olan trafik canavarına 10 yıl hapis ve 4 milyar 300 milyon lira para cezası veren mahkemenin kararını onayladı.

TEM'in Bolu'nun Kaynaşlı yakınlarında, 4 Eylül 1997'de meydana gelen ve 33 kişinin öldüğü kazada suçlu bulunan otobüs şoförü Tamer Sapmaz hakkında verilen 10 yıl hapis ve 4 milyar 300 milyon lira para cezası, Yargıtay tarafından onaylandı. Düzce 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen dava sırasında, kazada ayaklarını kaybeden Tamer Sapmaz'ın, otobüsü kullanırken uyuduğu belirlenmişti. Düzce 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Sapmaz'ı 10 yıl hapis ve 4 milyar 300 milyon lira da para cezasına çarptırmıştı. Sapmaz'ın avukatı kararı temyiz ederek Yargıtay'a başvurmuştu. Başvuruyu sonuçlandıran Yargıtay, mahkeme kararını onaylayarak trafik canavarlarına ibret olacak bir örnek karara imza attı.

Yargıtay'ın bu kararıyla birlikte trafik kazalarında binlerce insanın ölümüne neden olan canavarlar, 300 bin lira gibi komik cezalarla tahliye olamayacaklar. İhmallerle ‘‘cinayet gibi’’ kazalara neden olan canavarların yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!