Can sıkan telefon

Güncelleme Tarihi:

Can sıkan telefon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul iş çevreleri dün, ünlü reklamcı Nail Keçili'ye oldukça büyük bir heyecan yaşatan ilginç olayı konuştu. Türkiye'nin en büyük ajanslarından Cenajans-Grey'in sahibi olan Keçili dün sabah işine giderken cep telefonu çaldı.

Telefon eden kişi Keçili'ye, ‘‘Biz sizi Asayiş Şubesi'nden arıyoruz. Bu telefonun sahibi siz misiniz? Adınız ve adresiniz nedir?’’ diye sordu.

Keçili ise, ‘‘Ben sizin Asayiş Şubesi'nden telefon ettiğinizi nereden bileyim? Böyle şey mi olur’’ cevabını verdi. Bunun üzerine telefon eden kişi, ‘‘Şubemizin telefon numarası şu. Adımız şu. Telefon edip kontrol edebilirsiniz’’ dedi. Keçili daha sonra bir yardımcısından o numaraya telefon edip kontrol etmesini istedi.

Biraz sonra kıpkırmızı bir suratla yanına gelen yardımcısı, ‘‘Efendim, orası gerçekten Asayiş Şubesi'ymiş ve başınızın büyük dertte olduğunu söylüyorlar. Birazdan gelip sizinle konuşacaklar.’’ dedi.

Biraz sonra Asayiş Şubesi Müdürü ve yardımcıları Keçili'ye gelip, ‘‘Sizinle ilgili sıkıcı bir olay var’’ deyip konuyu anlattılar:

‘‘Laleli'de butiği olan işadamı Mehmet Tavşan'ın karısı Arzu ve çocuğu geçen hafta ortadan kayboldu. İşadamı karısının kaçmasına üzülüp dün intihar girişiminde bulundu. Biz karısının telefon numarasından kimlere telefon edildiğini araştırdık. Kadın sık sık sizin telefonunuzla konuşuyormuş.’’

SORGU BAŞLIYOR

Bu açıklamadan sonra Şube yetkilileri Keçili'ye çeşitli sorular sordular. Bu kadını tanıyor musunuz? Telefonda hiç konuştunuz mu? Telefonunuzu başka kimler kullanır? Keçili ise kadını hiç tanımadığını, telefonunu da başkalarının kullandığını sanmadığını söyledi. Soruşturma böyle devam ederken, Nail Keçili, ‘‘Kaybolan kadının konuştuğu telefon numarası neydi, bir daha söyler misiniz’’ dedi. Polis numarayı söyleyince, işin aslı anlaşıldı.

MESELE ANLAŞILIYOR

Çünkü kaybolan Arzu Tavşan'ın telefonundan konuştuğu numaranın kime ait olduğunu bulmak isteyen polis yetkilisinin çevirdiği numara, yanlışlıkla Keçili'nin cep telefonuna düşmüştü.

İş anlaşılınca Polis bu defa numarayı yeniden çevirdi. Bu kez karşısına çıkan kişi yine bir işadamıydı. Üstelik de kaybolan kadının kocası gibi o da butik sahibiydi. Ve büyük ihtimalle kadının intihara teşebbüs eden eşini de tanıyordu.

Yanlış telefonun nedeni

Karısı kaçtı ölmek istedi

Laleli'de çalıştırdığı butiği bir süre önce kapatan 30 yaşındaki Mehmet Tavşan'ın genç eşi 21 yaşındaki Arzu Tavşan, geçen ay 4 yaşındaki oğlu Oğuz'u da yanına alarak ortadan kayboldu. Butiğini kapattıktan sonra Osmanbey'de halasının çocukları ile konfeksiyon işine devam eden Mehmet Tavşan, bunun üzerine polise başvurdu. Tüm aramalara rağmen eşinin ve oğlunun izini bulamayan Mehmet Tavşan, hap içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılarak ölümden kurtarılan tekstilcinin başvurusu üzerine, polis, çok yönlü soruşturmaya başladı. Genç kadının evi terk etmeden önce sık sık bir cep telefonuyla görüştüğü saptandı. Cep telefonundan iz süren Asayiş Şube dedektifleri, yanlışlıkla ünlü reklamcı Nail Keçili'yi buldular. Yanlışlık ortaya çıkınca telefonun gerçek sahibi bulundu. Polis, tekstilci olan bu kişi ve Arzu Tavşan'ın peşine düştü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!