Camiye IŞİD roketi

Güncelleme Tarihi:

Camiye IŞİD roketi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 00:40

OCAK ayından bu yana Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roketler nedeniyle 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’ten dün yine kara haberler geldi. Teröristlerin Türkiye’ye attığı 5 rokette 1 kadın öldü 26 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kilis’e dün saat 10.40 sıralarında 2 Katyuşa roketi atıldı. Roketlerden biri Demirciler Mahallesi’ndeki bir binanın çatısını delerek içeride patladı. Diğer roket ise aynı mahallede bir evin bahçe duvarında infilak etti. Paniğe neden olan patlamalardan sonra 10’u Türk, 6’sı Suriyeli toplam 16 yaralı hastaneye götürüldü. Yaralılardan 6’sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirerek hastanelik olduğu açıklandı.

KENTTEKİ 16’NCI ÖLÜM
Akşam saat 18.10’da da kent merkezindeki Tekke Camisi’ne, caminin yakınına ve Demirciler Mahallesi’ne 3 roket düştü. Sabah da hedef olan Demirciler Mahallesi’ndeki patlamada 36 yaşındaki Fatma Demir yaşamını yitirdi, 1’i polis 10 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle cami ve çevresinde can pazarı yaşandı. Patlamanın şiddetiyle cami, ev ve işyerlerinde hasar meydana geldi. Saldırılardan kısa süre sonra sınırda konuşlu birlikler, roket mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesine karşılık verdi. IŞİD mevzilerinde vurulan hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da göründü. Her iki saldırı sonrası Kilisliler valiliğe yürümek istedi ancak polis müdahale ederek protestoyu engelledi.

Camiye IŞİD roketi

IŞİD saldırısında vurulan Tekke Camisi’ndeki yaralıların yardımına sağlık ekipleriyle birlikte çevik kuvvet de koştu. Bir polis üniformasını çıkartarak yaralının akan kanını durdurmaya çalıştı.

ROKET MERMİSİ DÜŞER DİYE EYLEM YASAK
İkinci saldırı sırasında Kilis Valiliği’nde bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bakanlar Kurulu’nda bugün konunun masaya yatırılacağını belirterek, “Sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Bu olaylardan sonra fevri davranmak, protestoya yeltenmek veya bunu birtakım çevrelerin kaşıması, bu doğru bir şey değildir. Sorunun çözümüne bir katkı sağlamaz. Burada güvenlik sebebiyle bu toplumsal gösterilere valilik izin vermiyor. Bunun sebebi birileri tepki göstermesin, değil. Roket mermileri düşebildiği için açık alanda vatandaşların toplu olarak bulunması; bunlar güvenlik açısından uygun değil. Vatandaşlarımız öncelikle kendi can güvenliği açısından buna dikkat etmelerinde fayda var. Bugün bütün boyutlarıyla hem güvenlik boyutlarıyla hem sosyo-ekonomik boyutlarıyla ilave hangi tedbiri almak gerekiyorsa bunlar alınacaktır. Hangi adım atılması gerekiyorsa bunlar atılacaktır” dedi.

TANK, TOP HAVANLA KARŞILIK
NSANSIZ hava araçlarının tespit ettiği IŞİD mevzileri, obüs, tank ve ağır havanlarla vuruldu. Yetkililer Suriye tarafına 300’e yakın tank, top ve 106 ile 120 mm’lik havan mermisi atıldığını söylediler. IŞİD’e ağır kayıplar verdirildiği bildirildi. Rusya nedeniyle Suriye’de IŞİD’e hava harekatı düzenleyemeyen Türkiye’nin IŞİD’le mücadele koalisyonu içinde yer aldığına dikkat çeken yetkililer, bu nedenle koalisyon güçlerinin Kilis’in karşısındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlemesi gerektiğini ifade etti. / Uğur ERGAN / ANKARA

Camiye IŞİD roketi


GÖSTERİDE GÖZALTI
PATLAMALARIN ardından protesto gösterisi için toplanan gruplar, Kilis Valiliği’ne yürümek istedi. Ancak Valilik’in kentte gösterileri yasaklaması nedeniyle polis gruba müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Akşamki saldırı sonrası polis kalabalığı gaz ve su sıkarak dağıttı. Eylemciler de polise taş attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!