Camilerimizi işgal etmek istediler

Güncelleme Tarihi:

Camilerimizi işgal etmek istediler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Hizbullah'ın geçmişte camileri işgal etmek istediğini, olaya adı karışan imamlarla ilgili de geniş bir araştırma başlattıklarını söyledi. Yılmaz, ‘‘Her sakallıyı hoca sanıp arkasından gitmeyin’’ uyarısında da bulundu.

Diyanet Vakfı'na ait Türkiye genelindeki 16'ncı yayınevinin Antalya'daki açılışına katılan Yılmaz, Hizbullah olayı gündeme gelmeden önce Diyanet tarafından bir takım soruşturmalar başlatıldığını kaydetti. Yılmaz, ‘‘Geçmişte camilerimizi işgal etmek istiyorlardı. Müfettişlerin yaptığı incelemeler, rapor halinde bize sunuldu. Devlet terörü himaye etmez. Herkes yaptığının cezasını görür. Bu tür işlere karışanların yeri değiştirilecekse değiştirilir, işine son verilecekse son verilir’’ dedi. Vatandaşlara uyarılarda da Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Din kisvesi altında, şahsi menfaatleri için faaliyet gösterenlere itibar edilmemeli. Adı ne olursa olsun hiçbir din, terörü ve işkenceyi kabul etmez, insan öldürmeye izin vermez. Bütün dinlerin ruhunda ve özünde şefkat vardır, acıma vardır. Cinayet işlemek Allah katında en büyük suçtur. Çünkü Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamaz. Bunun için bu tür insanlara iltifat edilmemelidir.’’

Yılmaz, uzman olmayan kişilerin dini konularda kitap yazmasının sorun yarattığını söyledi. Yılmaz, ‘‘Her sakallıyı hoca sanıp arkasından gitmeyin’’ uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!