Camide görüntülü vaaz ve işaret diliyle tercüme

Güncelleme Tarihi:

Camide görüntülü vaaz ve işaret diliyle tercüme
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 00:00

İstanbul’daki bazı camilerde cemaat, vaazı ve verilen bilgileri dev ekrandan izleme olanağına kavuştu. Zeytinburnu’nda 5, Bakırköy’de de 5’i sabit, 2’si seyyar olmak üzere 7 camide sistem kuruldu. Camideki dev ekrana, vaizin dizüstü bilgisayarından projeksiyonla vaazın konusu ile ilgili bilgiler, ayetler, hadisler ve resimler aktarılıyor. Ataköy 5’inci Kısım Camii yenilikleri bir adım daha ileri götürdü.

Camide cuma günleri bir görevli vaazı duyma engelli cemaat için işaret diline çeviriyor. Bakırköy Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, sağır ve dilsizler okulunda görev yapan öğretmen İbrahim Demirdöven’in her cuma, cami imamı ile beraber minbere çıkıp hutbeyi tercüme ettiğini söyledi. Yusuf Konuk, "İşitme engelliler, eskiden sadece baktıklarını söylüyorlardı. Şimdi ise anlıyorlar" dedi.

Camilerin sadece namaz kılınan yerler olmadığını vurgulayan Konuk, İstanbul’da olabilecek depreme karşı vatandaşları bilinçlendirmek için Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’yı camilerde deprem konferans vermeye çağırdıkları belirtti. Ataköy 5’inci Kısım Camii müezzini Muhittin Başar, engelli vatandaşların camiye girişlerini kolaylaştırmak için asansör yaptırdıklarını da belirterek, "Ayrıca cuma namazları için kadınlara özel yer vermeyi düşünüyoruz" dedi.

İstanbul camilerinde son yıllarda yapılan yenilikler arasında, sıcak su ile abdest alma olanağı, ayakkabılar için kilitli dolap kullanımı yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!