Cami gibi devlet hastanesi

Güncelleme Tarihi:

Cami gibi devlet hastanesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 14:36

TRABZON Fatih Devlet Hastanesi’nde her Cuma günü, hastane koridoru adeta camiye dönüyor. Hastanenin hemen bitişiğinde cami olmasına karşın, personel cuma namazını hastane koridorlarında kılmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Daha Önce SSK Hastanesi olan Fatih Devlet Hastanesi’nde, mescidin bulunduğu koridor her cuma günü ilginç görüntülere sahne oluyor. Öğle ezanının okunmasının ardından mescidin bulunduğu koridora serilen hasırların üzerinde önce Cuma namazı kılınıyor.

Cuma namazlarına Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz (sağ altta) ile birlikte başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve personel katılıyor. Hastanede Cuma namazı kılanların sayısının AKP’nin hükümet olmasından sonra arttığı belirtiliyor.

HASTANENİN YANINDA BÜYÜK BİR CAMİ VAR

/images/100/0x0/55ea9ae3f018fbb8f88ae480
Hastanede görevli olan ve adlarının açıklanmasını istemeyen bazı personel, “İbadet Allah rızası için yapılır. Kimsenin günahını almak istemiyoruz ama, buradaki gösteriş için yapılıyor. Oysa hastanemizin hemen bitişiğinde kocaman bir cami var. İbadetini yapmak isteyen camiye gidebilir. Yanıbaşımızda cami bulunurken, hastane koridorunda Cuma namazı kılınması biraz garip kaçıyor” diye tepki gösterdi.

Öte yandan Fatih Devlet Hastanesi’nde, çok sayıda türbanlı personelin görev yaptığı da gözleniyor.

MESCİD DOLDU BÖYLE OLDU 
   
Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Atilla Yılmaz, mescidin dolması nedeniyle hastanenin kullanılmayan bir koridorunda vatandaşların cuma namazı kıldığını söyledi.  Yılmaz, hemen hemen bütün hastanelerde mescit bulunduğunu, kendi hastanelerindeki mescidin ise cuma namazlarında dolduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yılmaz, hastaneyi terk etmemesi gereken görevliler ile ayakta tedavi gören hastaların, bu mescitte zaman zaman namaz kıldığını ifade ederek, “Cuma namazı nedeniyle mescit doluyor. Bunun için de mescide giremeyen vatandaşlar, kullanılmayan koridorda namaz kılıyor” dedi.

Hastanelerinde yıllardır bu uygulamanın devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Bu yeni bir olay değil. Bizim zamanımızda yapılan ekstra bir durum da değil. Mescit, hastanenin resmi krokisinde var. Dolayısıyla vatandaşlar da bu mescidi kullanıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!