David Cameron İngiltere’nin silah ticaretini savundu

Güncelleme Tarihi:

David Cameron İngiltere’nin silah ticaretini savundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 10:10

Basra Körfezi ülkelerine yapacağı ziyareti esnasında eleştirilere hedef olan İngiltere Başbakanı David Cameron, silah ticaretine yönelik eleştirilerin “Gerçeklerle tamamen ters düştüğünü” belirtti.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor         
Haberin Devamı

Körfez ülkelerine silah üreticilerinin temsilcileriyle ziyarette bulunacak olan Cameron, buradaki ülkelerin kendi başlarının çaresine bakmaya zorlanmanın doğru olmayacağını belirtti.

Kuveyt’te konuşan Cameron, Saddam Hüseyin’in 1991’deki Körfez Savaşı’nda mağlup edilişinin 20’inci yıldönümüne ithaf ettiği konuşmasında, “Kuveyt gibi küçük, demokratik ülkelerin kendilerini savunmaları adına silahlarını tek başlarına üretebildiklerini düşünmek gerçekliğe ters düşüyor” dedi.

Cameron konuşmasında, “Demokrasilerin kendilerini savunma hakları olduğunu görmezden gelmek anlamsız. Bu tartışma özellikle 20 yıl önce Kuveyt’te çok öne çıkardı. O zaman Kuveyt bağısızlığına saygı duymayan komşusu tarafından işgal edildi ve başkentin büyük kısımları yok oldu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır Muammer El Sabah ise “Dört yıllık plan içinde öngörülen bütçe 70 milyar dolar. Bizimle çalışmak isteyen tüm İngiliz şirketlerine kapımız açık” dedi.

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!