Cameron Diaz'la hoş bir akşam

Güncelleme Tarihi:

Cameron Diazla hoş bir akşam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2002 01:58

Adını Küba asıllı babasından, sarışınlığını Alman asıllı annesinden alan güzel ve yetenekli oyuncu Cameron Diaz, bu hafta gösterime giren ‘‘Ateşli ve Tatlı’ filminin yıldızı.

Yaz sıcaklarında sinema salonlarında serinlemek isteyenler için uygun bir film bu.

Christina Walters aşkı arayan, ama nedense ilk buluşmadan sonra tüm erkekleri terkeden, 30'una doğru ilerleyen çok hoş bir genç kadın. Erkekleri parmağının ucunda oynatan Courtney adında fettan bir ev arkadaşı var. Bu ikiliye göre daha iddiasız olan diğer ev arkadaşı Jane ise görüntüsünün tersine erkekler söz konusu olduğunda herkesi şaşırtan son derece hızlı bir kız.

Evdeki herkes Christina'nın artık hayatının aşkını bulması gerektiğini düşünüyor. Beklenen erkek bir gece diskoda çıkıyor karşılarına. O gece aslında aralarında bir şey olmuyor, uzun bir süre de görüşmüyorlar. Ama ikisi de birbirini unutamıyor.

Şu ana kadar bahsedilenlerden anlayacağınız gibi film kadın-erkek ilişkileri üzerinde yoğunlaşıyor. Şu anda yaz tatilinde olan ve hazır dersler de bitmişken karşı cinse odaklanmış olan gençler için ideal bir film Ateşli ve Tatlı (The Sweetest Thing). Filmdeki kızlar, delikanlılar, gülmece unsuru yerli yerinde.

Filmin yönetmeni Roger Kumble. Cameron Diaz tabii ki filmin temel taşı. Ev arkadaşı Courtney rolünde Evli ve Çocuklu dizisinden tanıdığımız seksi oyuncu Christina Applegate var. Men of Honor, Someone Like You ve bu yıl ülkemizde gösterilen Bu Nasıl Sarışın filminde rol alan Selma Blair ise Christina olarak çıkıyor karşımıza. Filmin yakışıkla jönü Peter'ı ise Manolya ve Deep Blue Sea filmlerinden hatırlayacağınız Thomas Jane oynuyor.

Süpermodelden parlak bir oyuncu çıktı

Cameron Diaz, gerçek bir sarışın ve yetenekli bir oyuncu. Modellikten sinemaya geçen yıldızların en başarılısı. 16 yaşında bir partide tanıştığı fotoğrafçının araya girmesiyle Elite Modellik Ajansı'yla masaya oturdu. Aile kökleri baba tarafından Küba'ya, anne tarafından da Almanya'ya uzanıyordu. Kendisi sarışın olmasına rağmen, isminin Latin olmasının nedeni buydu. Modellik kariyerine Japonya'da başladı. Mademoiselle, Seventeen gibi dergilere poz veriyor, Calvin Klein, Levi's ve Coca Cola reklamlarında oynuyordu. 1990'larda Hollywood'un ışıltılı dünyasına girdiğinde 21 yaşındaydı. Maske filminde Jim Carrey'in rol arkadaşı oldu. Bu komedi, bütün dünyada hasılat rekorları kırdı. 1996'da Tiyatro Sahipleri Birliği tarafından daha önce Winona Ryder, Nicole Kidman ve Julia Osmond'a da verilen ‘‘Yılın Gelecek Vaad Eden Aktristi’’ ünvanını aldı. En İyi Arkadaşım Evleniyor, There is Something About Mary,, Being John Malkovich, Any Given Sunday, Charlie'nin Melekleri ve Vanilla Sky gibi iyi filmlerde rol aldı. Son filmi, Martin Scorcese'nin yönetmenliğini yaptığı, Leonardo Di Caprio, Liam Nelson ve Daniel Day Lewis'le birlikte oynadığı, 20. yüzyıl başında geçen bir mafya filmi olan ‘‘Gangs of New York’’ adlı film.

ORANGE COUNTY

Yıldızların çocukları oynuyor


Gençlik Hayalleri (Orange County) iyi bir gençlik komedisi. ABD California'daki Orange County, oyun parkları, büyüleyici sahil şeridi ve portakal bahçeleriyle tanınıyor. Filmin kahramanı yeniyetme Shaun Brumder bölgenin en yaygın sporunu yapmaktadır, yani ciddi bir sörf tutkunudur. Çok iyi arkadaşları ve tatlı bir sevgilisi vardır. Sonra bir gün bir arkadaşını kaybeder ve değişir. Artık bir yazar olmak istemektedir... Eğlenceli bir gençlik komedisi olan Gençlik Hayalleri'nin (Orange County) yönetmenliğini Jake Kasdan yapıyor. Gençlik Hayalleri'nin kadrosu çoğunlukla Hollywood'un ağır toplarının çocuklarından oluşuyor. Yönetmen Jake Kasdan (26) The Big Cill'in yönetmeni Lawrence Kasdan'ın oğlu. Genç sörfçü Shaun rolünü üstlenen Colin Hanks ise, Tom Hanks'in oğlu. Shaun'ın kız arkadaşı rolündeki Schuyler Fisk ise Sissy Spacek'in kızı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!