Çalışlar'ın Atatük'e hakaret davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Çalışların Atatüke hakaret davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 11:13

Yazar İpek Çalışlar ile Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Necdet Tatlıcan hakkında “Latife Hanım” adlı kitabın gazetede yapılan tanıtımında “Atatürk'ün manevi şahsiyetine basın yoluyla hakaret edildiği” iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Haberin Devamı

Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Çalışlar ve Tatlıcan katılmadı.

Duruşmanın yapıldığı Bağcılar adliyesinin içi ve çevresinde güvenlik kuvvetlerince yoğun önlemler alındığı görüldü.
Bağcılar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hürriyet Gazetesinin 4 Haziran 2006 tarihli Pazar Hürriyet ekinin 17. sayfasında İpek Çalışlar'ın kaleme aldığı “Latife Hanım” adlı kitabın tanıtımının yapıldığı belirtilerek, tanıtımda yer alan bazı ifadelere yer veriliyor.

Bahsi geçen ifadelerde “Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın çarşafı giydiği, korkak bir şahsiyet olduğu, kadın kıyafeti içinde Çankaya'dan kaçmak zorunda kaldığı” şeklinde anlatımların bulunduğu belirtilen iddianamede, bu anlatımlarla eleştiri ve düşünce açıklamanın ötesinde hiçbir resmi tarihi belgeye dayanılmadan Atatürk'ün hatırasına yayın yoluyla hakaret edildiği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İddianamede, Çalışlar ve Tatlıcan'ın Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'un 1 ve 2. maddeleri uyarınca 1.5 ile 4.5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!