Çalıkuşları, Elvin’in doğum gününde dernekleşti

Güncelleme Tarihi:

Çalıkuşları, Elvin’in doğum  gününde dernekleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 08:30

AVUKAT Tülay Bekar’ın öncülüğünde kadınlar, çocuklar, mülteciler gibi hassas gruplara destek vermek için toplumun her kesiminden yüzlerce kişinin gönüllü destek verdiği ve üyesi olduğu “Çalıkuşu Platformu” iki yıl sonra dernekleşiyor.

Haberin Devamı

SAHNEDE DOĞUM GÜNÜ

Platform, Ankara’da iki yıl önce bombalı saldırıda 20 yaşında yaşamını yitiren Elvin Arslan’ın doğum gününde dernekleşmek için ilk adımı attı. Kuruluş etkinliğine, Elvin’in annesi Nalan Arslan, Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerden Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak da katıldı.

ANNELERE PLAKET

Çalıkuşları, Elvin’in doğum  gününde dernekleşti

Yenimahalle Belediyesi evsahipliğinde Nâzım Hikmet Kültür  Merkezi’nde Elvin Arslan’ın anısına bir video gösterisi yapıldı. Sahneye çıkan anne Nalan Arslan gözyaşlarını tutamadı, davaya destek veren Çalıkuşu Platformu’na ve Tülay Bekar’a da teşekkür etti. Etkinlikte, Soma’nın annesi Gülsüm Çolak plaketini eski Danıştay Başsavcısı Turgut Candan’ın elinden aldı. Ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Çalıkuşları adına teşekkür plaketini ise Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu sundu.

BAKMADAN GEÇME!