Çakıcı'da, gece görüş dürbünü

Güncelleme Tarihi:

Çakıcıda, gece görüş dürbünü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Karagümrük baskınıyla ilgili aranan Nihat Çakıcı ve adamı Ali Onsekiz Gemlik'te düzenlenen operasyonla yakalandı. Alaattin Çakıcı' nın amcası Nihat Çakıcı ve adamının evindeki cephanelikte askeri gece görüş dürbünü, keskin nişancı dürbünü ve çelik yelek bulundu.

ALAATTİN Çakıcı ile Nuri Ergin arasındaki mektup savaşının ardından Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne düzenlenen kanlı baskınla ilgili olarak aranan Nihat Çakıcı ile adamı Ali Onsekiz yakalandı. Alaattin Çakıcı'nın amcası Nihat Çakıcı'nın evinde ele geçen cephanelik arasında bulunan gece görüş dürbününün, yalnız askeri birliklerde bulunduğu belirlendi. Kanlı Karagümrük baskınında Okan Erünal ve Ahmet Çelik'e silah temin ettikleri ve olay sonrası bir evde sakladıkları öne sürülen Çakıcı'nın kuzenleri Barış ve Savaş Çakıcı'nın babası Nihat Çakıcı ve adamı Ali Onsekiz de geçen çarşamba günü Gemlik'te düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.

Nihat Çakıcı ve Ali Onsekiz'in evlerinde yapılan aramada, yalnız askeri birliklerde bulunduğu belirtilen gece görüş dürbününün yanı sıra bir 357 Magnum tabanca, bir 7.65 çaplı tabanca, bir 38 kalibre Colt tabanca, bir pompalı tüfek, bir otomatik av tüfeği, bu silahlara ait iki adet şarjör, 293 fişek ile bir 75 santimetre uzunluğunda kılıç, bir adet oluklu kama ve bir kamuflajlı elyaf çelik yelek ele geçirildi.

Gece görüş dürbününün, Nihat Çakıcı tarafından yurtdışından getirildiği ve geceleri rakip çeteleri gözetlemekte kullanıldığı belirlendi. İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkedilen Çakıcı ve Onsekiz savcı tarafından serbest bırakıldı.

Cephanelik gibi ama...

Alaattin Çakıcı'nın amcası Nihat Çakıcı ve adamı Ali Onsekiz'in evlerinde bir timi donatacak malzeme ele geçti. Savcı Enver Çoban’ın mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktığı Çakıcı ve Onsekiz’in evinde, çeşitli tabancalar, pompalı ve otomatik tüfek, gece görüş dürbünü, keskin nişancı dürbünü, kamuflajlı çelik yelek bulundu.

Savcı serbest bıraktı

Polisteki sorguları tamamlandıktan sonra DGM Savcılığı'na sevk edilen Nihat Çakıcı ve adamı Ali Onsekiz, Savcı Enver Çoban tarafından sorgulandı. Savcı, evlerinde cepnhanelik bulunan amca Nihat Çakıcı ile Ali Onsekiz'i mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!