Çakıcı: ‘Erkek adam şikayet etmez’

Güncelleme Tarihi:

Çakıcı: ‘Erkek adam şikayet etmez’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 14:02

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde bulunan ‘Nuriş Çetesi’ olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Nuri Ergin'in savcılığa yaptığı “Beni öldürtecek. Ölüm tehditleri gönderiyor” şikayetinin ardından, Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın dün adliyede verdiği 3 sayfalık ifadenin detayları belli oldu. Çakıcı, “Erkek adam şikayet etmez. Ben onu şikayet etmiyorum” dedi.

Alaattin Çakıcı, hakkında Nuri Ergin'in temmuz ayında yapıtğı şikayet üzerin dün Kandıra Cumhuriyet Savcısı Evren Akbey'e verdiği ifadesinde Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerle 2000 yılında Kartal Cezaevi’nde tanıştıklarını söyledi. Çakıcı, o sırada Erol Evcil’in de aynı cezaevinde bulunduğunu, Ergin kardeşlerin Erol Evcil’den borç para istediklerini de ileri sürdü.

Ergin kardeşlerin Uşak Cezaevi'nde kendi adamı olduğunu sanarak bir çok kişiyi öldürdüğünü ileri süren Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin'in şikayetinde ‘gizli servislerle bağı var’ iddiasını da reddetti.

Alattin Çakıcı, bir duruşmasını izlemeye gelen şarkıcı Adnan Şenses'in tehdit eilince Nuri Ergin'e yazdığı mektupta “Adnan Şenses Türk milletine mal olmuş. Sen adam olsan 75 yaşındaki adamı ürkütmezsin. Akıllı ol, iki oğlun var. Bunu tehdit amacıyla değil ikaz amacıyla söyledim, bir daha yaşlıyı tehdit edeceğine çocuklarımı kardeşlerimi öldür, bunları yap dedim” ifdesini kullandığını, şimdi de bu sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. İfadesinde hiç bir gizli servisle ilişkisinin olmadığını kaydeden Çakıcı, şöyle devam etti:
“Yine dilekçesinde benim saçımı boyattığıma dair bir cümlesi geçiyor. Dünyanın her coğrafyasında bazı devlet başkanları, bazı bürokratlar saçını boyuyor. Saç boyatmak ahlaki etik değerlere ters düşmüyor. Resullullah Efendimiz döneminde sahabe saçlarını ve sakallarını kına ile boyuyorlardı. Ve bu sünnettir. Saç boyatmanın ahlaksızlığı nerede?”

Nuri Ergin'in kendisine yaptığı tüm hakaretler nedeniyle şikayetçi olmayacağını belirtitği ifadesinde Alaattin Çakıcı, “Erkek adam şikayet etmez. Bin onu şikayet etmiyorum. Ona sizin huzurunuzda söylüyorum. Adamsa yaşlıyı değil, benim cezaevine gelen ziyaretçilerim oluyor, cezaevi önünde olmasa da İzmit’e kadar 20 kilometrelik alan var orada istediğini yapsın. Şikayetçi değilim. Ama söylediğim her şeyin arkasındayım. Tehdit değil, ikaz amaçlıdır. Yaparsa faturasını da görecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!