Çakar: Köylüye hizmeti ANAP götürdü

Güncelleme Tarihi:

Çakar: Köylüye hizmeti ANAP götürdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 15:58

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çakar, "Gerçekte, köye ve köylüye en büyük hizmeti götüren Anavatan Partisi'dir" dedi.

Haberin Devamı

Çakar, ANAP Samsun İl Başkanlığı`nda düzenlediği basın toplantısında, partilerince hazırlanan ``Çözüm için yeniden yapılanma programı``nın iki tartışmanın gölgesi altında kaldığını belirtti.

Mehmet Çakar, programın yönetimin yeniden yapılandırılmısı bölümünde yer alan ``Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün personel ve araç gereçleriyle İl Özel İdareleri`ne devri önerisi``nin çarpıtıldığını kaydederek, şunları söyledi:

``Öneri, (ANAP`ın köy hizmetlerini kapatıp, işçilerini sokağa bırakmak) istediği şeklinde çarpıtılmıştır. Bununla bağlantılıolarak,siyasetçilerin 40 yıldır her ağızlarını açtıklarında söyledikleri (Kalkınmanın köyden başlatılacağı) sözü üzerinde bir polemik başlatılmıştır. Bunlar sadece polemiktir. Başlatılan maalesef hizmet olmamıştır.``

Haberin Devamı

HİZMETTE ANAP İMZASI

``Gerçekte, köye ve köylüye en büyük hizmeti götüren ANAP`tır`` diyen Çakar, sözlerini söyle sürdürdü:

``Anavatan Partisi iktidarları döneminde köye ve köylüye yapılan hizmet, Cumhuriyet`in diğer tüm dönemlerinde yapılanların; kimi alanlarda 3, kimisinde 5 katıdır. Köyde hangi taşı kaldırsanız altındaANAP`ın imzası bulunur. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün bugünkü çalışma düzeninden memnun olan olmadığını biliyoruz. Özellikle köylü memnun değildir. Bu mesele (Timurun Fili) gibidir. Köylü bu eziyetten kurtarılmalıdır. Ancak, biz kendi adımıza, ne ülkeye, ne millete ne desorunların çözümünde hiçbir katkısı olmayan bu Köy Hizmetleri tartışmasını artık kapatma kararı aldık.``

Çakar, Türkiye`nin sorunlarının çözüm beklediğini ve bu sorunlara çözüm için ``Yeniden Yapılanma Programı``nı ortaya koyduklarını, ancak, programda 160 civarında somut öneriden sadece birinin, üstelik de asıl mecrasından çıkartılarak, kamuoyunun gündeminin bu şekilde işgal edilmesinden büyük rahatsızlık duyduklarını da sözlerine ekledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!