Çadır yandı Suriyeli 5 kardeş öldü

Güncelleme Tarihi:

Çadır yandı Suriyeli 5 kardeş öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 00:00

Suriye’nin İdlip kentine bağlı Atme kasabasının kırsal alanında kurulu naylon çadırda piknik tüpünün alev alması sonucu çıkan yangında 6’sı çocuk 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Önceki gece 22.30 sıralarında Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyünün tam karşısına düşen alanda meydana gelen olaydan sonra yaralılar hemen Türkiye’ye getirildi. Önce Bükülmez Köyü’ne oradan da ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne getirilenlerden, vücudunda ağır yanıklar olan kardeş olduğu belirtilen Reşide Haydar (15), Ali Haydar (6), Hibe Haydar (5), Ayşe Haydar (2) ve 6 aylık Fatma Haydar yaşamını yitirdi. Yaralılardan durumu ağır olan ikisi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne, ikisi ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Reyhanlı’da tedavisi süren 1 yaralı da yoğun bakımda tutuluyor. Ailenin 2 gün önce İdlib’in Maarra Köyü’ndeki evlerine uçaktan atılan bir bombanın isabet ettiği, bu nedenle kaçarak Türkiye sınırındaki Atme kasabasına geldiği bildirildi.  

Haberin Devamı

Türkiye’ye akın

ÜLKELERİNDEKİ olaylar nedeniyle yurtlarını terk eden Suriyelilerin kaçışı sürüyor. Son 3 günde Suriye’nin Hama, Humus, İdlib, Lazkiye ve Halep kentlerinden gelen 3 bin 800 kişi, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçti.  Dün ayrıca, Suriye ordusundan ayrılan 1 general, 3 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 1 başçavuş ile ailelerinden oluşan 42 kişi de Türkiye’ye sığındı. Sınırda yapılan kontrollerin ardından, askerler ve aileleri geniş güvenlik önlemleri altında minibüsle alınarak Apaydın Kampı’na gönderildi.

Reuters kameramanı Adana’da

Suriye’de ayağından vurulan İngiliz Reuters Haber Ajansı kameramanı Libyalı Mohamed M. El Sahli (33), Adana’da tedavi altına alındı. Halep’te dün haber takip ederken sağ ayağından vurulan Mohamed M. El Sahli, arkadaşları ve Suriyeli muhalifler tarafından Kilis’e getirildi. Kilis Devlet Hastanesi’nde ilk tedavisi yapılan Sahli daha sonra Adana Acıbadem Hastanesi’ne nakledildi. Sahli’nin ayağının iki yerinden kırıldığı belirtildi.

Direnişçilerde kimyasal silah

Bu arada Özgür Suriye Ordusu’nun siyasi danışmanı Bessam el Dade, kimyasal silah üretebilecek hammaddeye sahip olduklarını açıkladı. AA’ya konuşan El Dade, “Esad bu silahı kullanırsa biz de karşılık veririz” dedi.           


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!