Çadır kuran taşeron işçilere polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Çadır kuran taşeron işçilere polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 12:51

Beşiktaş Belediyesi önünde 32 gündür çadır kurarak eylem yapan taşeron işçilere zabıta ekipleri ve polisler tarafından müdahale edildi.

Haberin Devamı

Önceki gece akşam saatlerinde yapılan müdahalede eylemcilerin çadırları toplandı. Çıkan arbede de ise bazı işçiler yaralandı. Belediye binasındaki eylemlerine devam eden işçiler, işlerine geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler. İşçiler yapılan müdahalenin hukuksuz olduğunu savundu.

Polisler çadırlarımızı yıktı

Taşeron işçi olarak belediyede çalıştığı ve işten çıkarıldıktan sonra 32 gündür eylem yaptığını söyleyen Zafer Gültekin yapılan müdahaleyi şöyle anlattı: “Dün gece havaların kararmasıyla önce zabıta gelerek çadırlarımızı yıkmaya çalıştı. Biz engel olarak avukatımızı çağırdık. Avukatımız geldi ve müdahalenin yasal olmadığını söyledi. Sonra da polisler gelerek her şeyimi aldı. Bizi darp ettiler” dedi. Polisin müdahalesiyle çıkan olaylarda yaralanan Cemalettin Demirel ise şunları anlattı: “ Dün gece zabıtalar gelerek önce çadırlarımız yıkmaya çalıştı. Biz onlara bunu yapamaya haklarının olmadığını söyledik. Sonra biraz arbede yaşanınca polis geldi ve bize müdahale etti. Boğuşma sırasında yere düştüm, üzerime bastılar. Burnum ve kaşım yarıldı. Burnuma pansuman yapıldı. Bugün de tekrar eylemimize devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!