Çadır alamayanlar otellere yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Çadır alamayanlar otellere yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kışlık çadır alamayan Bolulu depremzedeler Başbakanlık talimatıyla çevre otellere yerleştiriliyor. Otellerdeki depremzede sayısı 314’ü buldu.

BAŞBAKANLIĞIN talimatı doğrultusunda, kışlık çadır alamayan Bolulu depremzedeler, çevredeki otellere yerleştirildi. Bolu Valiliği İl Kriz Başkanlığı tarafından otellerin yarı kapasitesini depremzedelere ayırmaları istendi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinden aldıkları bir belgeyi, kriz merkezinde görevli kaymakamlara imzalatarak, otellere yerleşenlerin sayısı 314'e ulaştı.

Koru Otel'e 67, Abant Turban Otel'e 115, Abant Palace Oteli'ne 35, Petro Club'e 61, Yurdaer II Oteli'ne 36 depremzede yerleştirildi.

Depremzedelerden isteyenler Belediye otobüsleri ile sabah akşam kent merkezine götürülüp getiriliyor. Depremzedelere üç öğün özel yemek çıkarken, olabilecek ekstralar haricinde hiçbir ücret istenmiyor.

Yetkililer, kışlık çadırlar dağıtılana kadar depremzedelerin bu otellerde misafir edileceklerini belirtirken, depremzedeler kar ve soğuktan kurtuldukları için mutlu olduklarını söylediler.

17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından hasar gören evlerinin bir artçı sarsıntı ile yıkılmasından korktuklarını belirten depremzedelerden Musa Sayın, ‘‘Bu yüzden evlerimize giremiyorduk. İki günden beri çocuklarımızla otellerde kalıyoruz. Elimizi yüzümüzü yıkayacak bir su ile sıcak bir yemek bulabildiğimiz için mutluyuz. Allah devletimize yardımcı olsun’’ diye konuştu.

Lionslar her hafta Düzce'de

‘‘HEPİMİZ bu insanlara yardım etmek için birşeyler yapmalıyız. Kimimiz az kimimiz çok ama mutlaka birşeyler yapmalıyız’’ diyerek yola çıkan Kadıköy Kazasker Lions Kulübü üyeleri, topladıkları yardımları her hafta deprem bölgesine götürerek dağıtıyor.

Özellikle çocukları sevindirdikçe mutlu olduklarını söyleyen Kazasker Lions Kulübü Başkanı Mine Akça, başlattığı kampanya için hayırsever bir işadamından maddi destek gördüklerini ve diğer üyelerin de giyecek ve gıda yardımı yaptıklarını belirtti. Akça, ‘‘Yardımları çadırdaki ailelere bizzat götürüyoruz. Herkesin insanlık adına birşeyler yapması gerek. Kulüp olarak Düzce'de çocuklarıyla çadırda yaşayan Hamdiye Ünaldı ve Aysel Çiçekoğlu adlı hanımlara her ay 150 milyon lira veriyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!