C-130 mucizesi

Güncelleme Tarihi:

C-130 mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

6 sorti felaketi önledi

Bodrum gibi yanmadık

Kumluca'da çıkan orman yangınında alevlerin çok büyümeden kısa sürede söndürülmesinde askeri uçak önemli rol oynadı

DAHA İLK GÖREVİNDE

Modernize edilerek yangın söndürme uçağı haline dönüştürülen C-130 askeri nakliye uçağı, ilk görevinde büyük başarı elde etti. C-130 askeri nakliye uçağı, Kumluca'daki yangına 6 sorti yaptı ve alevlerin üzerine toplam 72 ton Reterdant (Yangın geciktirici) attı.

20 DAKİKADA MÜDAHALE

Alakır Barajı yakınındaki kızılçam koruluk ormanında çıkan yangının felakete dönüşmesini, ekiplerin olaya 20 dakika gibi kısa bir sürede müdahale etmesinin yanısıra önceki gün turistik kente gelen ve hemen bir gün sonra yangının söndürülmesinde görev yapan C-130 askeri uçak önledi.

BÜYÜK BİR ŞANS OLDU

Orman Bölge Müdürü Gürel Şirin, ‘‘C-130'un bir gün önce kentimize gelmiş olması çok büyük bir şanstı. Eğer, C-130 olmasaydı, alevlere anında müdahale edilmeseydi zarar çok daha büyük olabilirdi. Yangın tamamen söndürülmesine rağmen kara ekiplerimizi bölgede tutuyoruz’’ dedi.

KARA TAKVİYELİ

Su bombardımanı

Salur, Sarıcasu ve Çayıriçi köylerinin arasında kalan Alakır Barajı yakınındaki kızılçam koruluk ormanında çıkan yangın üzerine Türk Hava Kuvetleri’nin ağır bombarduman uçaklarından C-130’lar devreye sokuldu. Ve tarihi uçaklar bölgede su bombardumanına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!