Buzdolabındaki et, kaçak avcıyı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Buzdolabındaki et, kaçak avcıyı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2002 02:03

Bolu'da yaban hayatı korumak için yoğun çaba başlatan Milli Parklar Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü ekipleri, orman alanlarındaki denetimlerin yanı sıra, yeni bir yöntem geliştirdi. Av ve Yaban Hayatı Koruma Şubesi görevlileri, buzdolabında bulunan etten yola çıkarak kaçak avlanan kişilere ulaşmayı başardı. Bu arada, yasadışı yollarla avlanan 148 avcının tüfeğine de el konuldu.

Denetimler sırasında her türlü ihbarı değerlendiren ekipler avlanması yasak olan karaca vurduğu ihbar edilen Murat Düdükçü'nün Bolu merkeze bağlı Teteme Çele Köyü'ndeki evine baskın düzenledi. Murat Düdükçü'nün evindeki buzdolabındaki etin karaca eti olduğundan şüphelenen ekipler, bunu tahlile gönderdi. Gelen raporda etin karaca eti olduğu saptanınca, hakkında yasal işlem başlatılan Murat Düdükçü'ye 3 milyar liralık tazminat davası açıldı.

Av kartı olmayan ve yasak avlananlar hakkında cezai işlem uyguladıklarını belirten Batı Karadeniz Bölge Müdürü Ökkeş Bahadır, ‘‘Yabani karacaların usulsüz avlanması ve yakalanarak beslenmesi yasak. Bu suçu işleyenler 3 milyar lira para cezasına çarptırılır. Bu yıl helikopterle yaptığımız kontroller etkisini gösterdi. Ormanlarımızda yaban hayatı korumak için çalışmalarımız devam edecek’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!