Büyüklük: 7.2 Ölü sayısı: 147

Güncelleme Tarihi:

Büyüklük: 7.2 Ölü sayısı: 147
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en kapsamlı deprem tatbikatının ilk gününde 147 kişi ölü olarak enkazdan çıkarılırken, 637 yaralı kurtarıldı. İstanbulluların film gibi izledikleri tatbikatta ilginç olaylar da yaşandı. İşte deprem tatbikatından satırbaşları:

ERKEN GELDİLER

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İstanbul Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ünal Karaosmanoğlu Cağaloğlu’ndaki Kriz Merkezi’ne erken gelince uyarı üzerine saat 11.00’e, sanal deprem olana kadar kapıda beklediler.

İMAMLAR DA HAZIRDI

Ankara Ekspresi, Maltepe İstasyonu’nda raydan çıktı. Yan yatan yataklı vagonda dört yolcu ölürken, 10 yolcu yaralı kurtarıldı. Ölüleri almak için iki imam da hazır bekledi.

GAZETECİLER ISLANDI

Kumkapı’da deprem dalgalarıyla karaya oturan gemideki yangını söndürmek için saatte 2 bin 400 metreküp su püskürten FIFI sınıfı römorkör, mesafeyi ayarlayamadı. Basın mensupları ve görevliler dev su şemsiyesinin altında kaldı.
/images/100/0x0/55eae977f018fbb8f89ea12a


AMBULANS GECİKTİ

Kartal’da iki enkazda kalanların yakınları polis tarafından durdurulurken, hırsızlık yapmaya çalışan bir kişi yakalandı. Enkazdan çıkarın yaralılar yaklaşık bir saat ambulans bekledi. İSKİ’nin seyyar tuvaletleri, ambulanslardan önce geldi. Bazı yaralılar otomobil bagajında taşındı.

ATLA DİYE TEMPO

Kartal, Seyitgazi Sokağı’ndaki bir apartmanın 5’inci katının balkonunda kurtarılmayı bekleyen bir afetzede, "İmdat. Kurtarın beni" diye bağırdı. Bu sırada sokaktan geçen öğrenciler "Atla, atla" diye bağırarak tempo tuttular.

KOCA YUSUF FOS ÇIKTI

AKOM’da yapılan tatbikatta, 1 milyon dolarlık Koca Yusuf afet müdahale aracı, bir kamyoneti 20 dakika boyunca yerinden oynatamadı. Bunun üzerine tatbikat alana getirilen hurda otomobille sürdürüldü. Topbaş, "Alet yeterli değil adam gibi adam da gerekli" dedi.

POLİS TELSİZİ GERÇEK GİBİ

Polis telsizinin tatbikata ayrılan kanalında, olaylar gerçek gibi anons edildi.

YIKIM ERKEN OLDU

Bayrampaşa’da kısmen yıkılması beklenen bina, yıkım kolay olsun diye bir gün önce ekiplerce ölçü kaçırılıp biraz fazla güçsüzleştirilince, tatbikat başlamadan yıkıldı.

YARALI ROLÜ OYNADILAR

Bayrampaşa Sancak Soy İlköğretim Okulu’nda öğrenciler yaralı rolünü hiç gülmeden oynadı. Ailelerine kimliklerine bakılarak teslim edilen öğrencilerden, yakını gelmeyenler, Çocuk Esirgeme Kurumu’na götürüldü.

ASKERİ BİRLİKLERE LODOS ENGELİ

Tatbikat gereği İstanbul’a gemiyle gelmesi gereken askeri birliklere lodos engel oldu. Birlikler, İstanbul’a helikopterle getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!