Büyükelçilerden çevre pozu

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçilerden çevre pozu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2010 00:00

Ankara’da görev yapan 20 büyükelçi “Bir Dünya” isimli çevre projesi için objektif karşısına geçti. Büyükelçilerin alışılmış diplomatik görüntülerinin dışında pozlarıyla çekilen fotoğraflar, 10 Mart’ta Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılacak olan sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği, her geçen gün önemini artırmaya devam ediyor. 2009 Aralık’ta Kopenhag’da yapılan ve dünya liderlerinin katıldığı İklim Zirvesi, her ne kadar amacına ulaşmış olmasa da konunun ne kadar önemsendiğinin bir göstergesi. Şu an dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük çevre sorunu olan küresel ısınmaya karşı, Ankara’da görev yapan büyükelçiler de harekete geçti. 20 büyükelçi, Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Haşim Kılıç ve moda fotoğrafçısı Murat Koçak’ın gerçekleştirdiği “Bir Dünya” isimli fotoğraf projesinde objektif karşısına geçti.

ANNE KARNINDAKİ CENİN POZU

Özel olarak hazırlanan stüdyoda, alışılmış diplomatik görüntülerinin dışında pozlar veren büyükelçiler, ilk kez böyle bir projede bir araya geldi. Genellikle resepsiyon ve davetlerde görmeye alışık olduğumuz yabancı misyon temsilcileri, dünyanın en önemli çevre sorununa dikkat çekmek için sınırları zorladı. Örneğin, çekimlere yöresel kıyafetiyle gelen Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk, çatlamış toprağa yatarak anne karnındaki cenin pozisyonu aldı. Eski Küba Büyükelçisi Ernesto Abascal Gomez ise fırtına ortamının yaratıldığı stüdyoda zor anlar yaşadı. Her biri farklı bir poz veren misyon temsilcilerinin ortak noktası ise önümüzde duran soruna karşı duyulan endişe oldu. Büyükelçiler bu endişeyi yüz ifadelerinde yansıtmaya çalıştılar.

GELECEK NESİLLER RİSK ALTINDA
/images/100/0x0/55ea0af5f018fbb8f8667276

Büyükelçiler, fotoğrafların yanı sıra küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda mesajlar da verdi. Büyükelçilerin ortak görüşü, küresel ısınmanın insan davranışları sonucu oluşan bir tehlike olduğu ve acil önlemler alınmazsa gelecek nesillerin büyük risk altında olacağı yönünde. Mesajlardan çıkan sonuçlardan biri de, devletlerin ekonomik ve siyasi sistemlerini değiştirmelerinin gerektiği. Sorunun evrensel olduğunun altını çizen büyükelçiler, çözüm için birlikte hareket etmek gerektiğini de vurguluyor. Devletlerin yanı sıra bireysel tedbirlerin de önemine değinen büyükelçiler toplu taşıma araçlarını tercih etmek, çevreyi temiz tutmak ve ağaç dikmek gibi davranışların sorunun çözümüne katkıda bulunabileceğini söylüyor.

PROJEYE KATILAN BÜYÜKELÇİLER

Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz
Eski Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal
Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk
Etiyopya Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu ve eşi Meaza Abrham
Güney Afrika Büyükelçisi Tebogo Seokolo ve eşi Moipone Seokolo
Fransa Büyükelçisi Bernard Emie ve eşi Isabelle Emie
Kanada Büyükelçisi Marc Bailey
Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle ve eşi Jennifer Lee
Japonya Büyükelçisi Nobuaki Tanaka
Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin ve eşi Olga Jakabcin
Çin Büyükelçisi Xiaosheng Gong
İsrail Büyükelçisi Gavriel Levy
Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek ve eşi Malvorzata Wilczek
Çek Büyükelçisi Eva Filipi
Eski Danimarka Büyükelçisi şimdiki Nato Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Jesper Vahr ve eşi Ane Vahr
İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili ve eşi Selva Marsili
Eski Umman Büyükelçisi Mohammed Bin Nassen Al Wohaibi
Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf
Eski İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Carolina Baird
Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!