Büyükçekmece'de siyah poşet yasağı

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmecede siyah poşet yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 14:43

Büyükçekmece Belediyesi, kanserojen madde içerdiği öne sürülen siyah renkli naylon poşetlerin kullanımını ilçe genelinde yasakladı.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, siyah renkli naylon poşetlerin insan ve çevre sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığının belirlenmesi üzerine alınan kararla, ilçe genelindeki tüm dükkan ve pazarlarda bu poşetlerin kullanımının yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün, tüm esnaf ve pazarcıları konu hakkında bilgilendirmek ve gerekli uyarıları yapmak amacıyla Başkan Yardımcısı Soner Bengil'i görevlendirdiği belirtildi.

Açıklamada, Başkan Akgün'ün, zararlarının anlaşılmasından itibaren siyah renkli naylon poşet kullanımının ilk olarak Büyükçekmece'de yasaklandığını vurgulayarak, “Yurt dışında ve Türkiye'de yapılan araştırmalar sonucunda siyah naylon poşetlerin ham maddelerinde kullanılan malzemelerde kanserojen maddelere rastlandı. Bu poşetler özellikle esnafımız tarafından yaygın olarak kullanılıyordu. Halkımızın sağlığının önemi açısından bu poşetlerin Büyükçekmece'de tüm esnaf ve pazarlarda kullanımını yasakladık. Yasağa uymayanlara uyarı, para veya kapatma cezaları vereceğiz” dediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!