Büyük tatile start

Güncelleme Tarihi:

Büyük tatile start
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayram ve yılbaşının birleşmesiyle 10 günü bulan büyük tatil, bu akşam başlıyor. Tatil 2 Ocak Salı günü sona erecek.

Bayramda İstanbul'da İETT otobüsleri, metro bedava olacak. Boğaz köprüleri konusunda henüz açıklama yapılmadı.

PAZARTESİ ve arife günü olan Salının idari izin sayılması, bayram tatilinin haftasonu ve yılbaşı tatili ile birleşmesiyle 10 günü bulan ‘uzun tatil’ bu akşam başlıyor. Tatil 2 Ocak Salı gününe kadar sürecek.

Yerlerini ayırtan şanslı tatilciler, yurtdışında Paris, Roma-Floransa-Venedik, Kahire ve İspanya turlarına ilgi gösterdi. Atatürk Havalimanı'nda uzun tatil nedeniyle gerekli önlemler anıldı. Yetkililer, yeni dış hatlar ve iç hatlar terminallerinde kargaşaya tanık olunmayacağını söylediler. Yurtiçi turlarda ise Antalya, Bodrum ve Pamukkale revaçta.

OTOBÜS BEDAVA

Bayramın ilk günü olan 27 Aralık Çarşamba günü başlayıp 3 gün süreyle İETT otobüsleri, metro, hafif metro, tramvay, nostaljik tramvay ile tarihi tünel ve Maçka Demokrasi Parkı'ndaki teleferik ücretsiz çalışacak. İETT otobüsleri ve deniz otobüslerinde arife günü ve bayram boyunca ek seferler düzenlenecek. TDİ Şehir Hatları İşletmesi de ek seferler koyacak. İSKİ kente tam kapasiteyle su verecek.

KÖPRÜ KARARI BAKANLIĞIN

Ulaştırma Bakanlığı, bu bayram Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin ücretsiz olup olmayacağını henüz açıklamadı. İstanbullular, son birkaç yıldır dini bayramlarda köprülerin bedava olmasına tepki gösteriyor. Bedava olması nedeniyle köprülere akın yaşandığını belirten kent sakinleri, ‘‘Kilitlenen trafik, milyarlarca liralık petrolün heba olmasına yol açıyor’’ diyorlar.

Sınırda bayram hazırlığı

TÜRKİYE ile Suriye sınırındaki bayramlaşma için hazırlıklar sürdürüyor. Ramazan Bayramı'nda Suriye'den Türkiye'deki yakınlarının yanına gelmek isteyenlerin sayısı şimdiden 2 bin 280'i buldu. Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Ümit, ilçenin sınır kesiminde kurulan merkezde Suriye tarafından gelen bilgileri ve isimleri değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Ümit, ‘‘İsimlerin bildirilmesi Pazartesi gününe kadar sürecek. Bu bayramda sınırı geçiş yapma sırası Suriyeliler'de. Türkiye'de akrabası bulunan Suriye vatandaşları bayramın 2'nci ve 3'üncü günleri olan 28 ve 29 Aralık'ta giriş yapacak. Ülkemize gelenlere 2 gün kalma izni verilecek. Dönüşler 30-31 Aralık günü yapılacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!