Büyük ödül Gezi eylemcisinin

Güncelleme Tarihi:

Büyük ödül Gezi eylemcisinin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 11:35

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği ‘çevre’ konulu film yarışmasını, Gezi Parkı eylemcileri arasında yer alan üniversiteli öğrenciler kazandı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

TEMİZ TUTMAK GÖREVİMİZ          

Ödül törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada; yarışmanın, üniversite gençlerinin dikkatini çevre konusuna çekmek ve bu yolla kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile düzenlendiğini hatırlatarak, "Bakanlık olarak gayemiz, kirlettikten sonra temizlemek değil, kirletmeden temiz tutmaktır. Temiz tutmak da hepimizin görevidir. Düzenlediğimiz yarışma da; bu doğrultuda bir bilinçlenme sağlamayı hedeflemektedir" dedi.

Tüm dünyanın en önemli ana maddelerinden birinin ‘çevre’ olduğunu belirten Bayraktar, “20. yüzyılın başlarından itibaren tüm dünyamız büyük bir kirlenme içerisinde. Yer altı kaynaklarımız, havamız ciddi bir kirlenmenin eşiğinde. Gelişmiş devletlerde bunun farkına vardı ve bu kirlenmeye dur demek için
politikalarını, çalışmalarını ona göre belirliyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayraktar daha sonra yarışmada başarılı olan öğrencilere para ödüllerini dağıttı. ‘Çevre Oscar'ı ödülünü kazanan Kültür Üniversitesi'nden Bilgi Direm Güneş 30 bin TL, beş farklı kategorinin birincisine 5 bin TL, ikincisine 2.5  bin TL ve üçüncüsüne de bin 500 TL para ödülü verildi.

DAHA YEŞİL BİR DÜNYA

Bu arada birincilik ödülü kazanan Bilgi Direm Güneş, gecede iki heyecan birden yaşadı.  Gezi Parkı’ndaki direnişçiler arasında yer alan Güneş, eyleme ara vererek ödül törenine geldi. Ödülünü Bayraktar’ın elinden alan Güneş, “Çevre adına gösterdiğimiz duyarlılık nedeniyle bu filmi çektik. Üniversiteli gençlik olarak daha yeşil ve sağlıklı bir çevre istiyoruz. Yeşilin korunması için de arkadaşlarımızla Taksim’de nöbet tutuyoruz. Çektiğimiz filmin ödüllendirilmesi bizi çok mutlu etti. Emeğimizi takdir eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Güneş, ödül törenin ardından yine Taksim’in yolunu tutarak eylemci arkadaşlarının arasına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!