BÜYÜK GÜN

Güncelleme Tarihi:

BÜYÜK GÜN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 11:55

Almanya’da gözler, bugün Portekiz ile oynanacak Dünya Kupası karşı­laşmasında. Almanyalı Türklerin favorisi ise Mesut Özil’li Panzerler...

Haberin Devamı

ALMANYA, FİFA 2014 Dünya Kupası'nda bugün ilk maçına Brezilya’nın Salvador ken­tinde saat 18.00’de çıkıyor. Karşılaşma ARD’de yayın­lanacak. Mesut Özil'in de kadroda yer aldığı Almanya, Christian Ronaldo'lu Porte­kiz ile karşılaşacak. Dünya şampiyonluğunu hedefleyen Almanya’nın bu ilk maçı çok önemli. Kazanması duru­munda yoluna moralli devam edecek.

BÜYÜK GÜN
Gözler Brezilya'da. Hakemin düdüğüyle birlikte nefesler tutulacak. Salva­dor'da oynanacak maç için 80 milyon nüfuslu Almanya ile birlikte Almanya'lı Türkler de milli takımdan zafer bekliyor.

Almanyalı Türklerin kalbi Mesut Özil'li Almanya için atacak. Almanya forması giyen ve ellerine de siyah, kırmızı, sarı renkli bayraklar alan Nesrin Sarıköse, Tümay Özgen, Bircan Çoban, Derya Taşkın ve Stefanie Döhring, maçı heyecanla bekliyor; “Al­manya, Ronaldo'lu Portekiz'i yenip üç puanı alacak.”

BÜYÜK GÜN


‘KALBİMİZ ALMANYA İÇİN ÇARPACAK’

BÜYÜK GÜN
Erhan Özer, Sabir Gülbahçe, İsa Yılmaz ve Yakup Toptaş da Almanya’yı yürekten desteklediklerini ve şampiyonaya galibiyet­le başlamak istediklerini söyledi. Futbol fanatiği Özer, Gülbahçe, Yılmaz ve Toptaş da “Almanya’nın kadrosu çok iyi. Portekiz’i rahat yener. Mesut ve Podolski gol atacak. Boateng de Ronaldo’ya top göstermeyecek” sözleriyle galibiyete inandıklarını söy­lüyorlar. İşadamı Halil Coş ise “Türkiye şampiyonada yok. Bizim kalbimiz Almanya için çarpacak” diyor. Bakkal dükkanı işleten Yusuf Örs de “Almanya, 1990’dan beri Dünya Şampiyonu olmadı. Bu kez kupayı alacağız” derken, Berlinli kasap Cengiz Ertürk “Bugün heyecanla maçı izleyeceğiz. Kazanınca da do­yasıya eğleneceğiz. Alman­ya’dan galibiyet bekliyorum” diye konuştu.

‘YA HEP YA HiÇ’
ALMAN Milli Takımı’nın en önemli oyuncularından Mesut Özil’in dev fotoğrafı Berlin’in en önemli meydanla­rından Alexander Platz’ı süslüyor. 16 katlı binanın meydana bakan ön cephesini tamamen kaplayan fotoğrafın üzerinde ise ‘Ya hep ya hiç’ sloganı yazıyor. Spor malzemeleri üreten Adidas’ın reklam yüzü olarak Mesut’un dev
BÜYÜK GÜN
resmi binaya asılırken, binanın her katına da milli takımda yer alan bazı futbolcuların küçük resimleri asılı duruyor. Resimleri asılan diğer milliler, topa vuran Mesut’u izliyor. Fotoğraf büyük ilgi çekiyor. Sadece Berlinliler değil, kenti ziyaret eden tu­ristler de Mesut’un devasa fotoğrafına ilgi gösteriyor.

KAYBETMEYİ SEVMEYEN ADAM CRiSTiANO RONALDO

10.8 saniyede 100 metre koşan Cristiano Ronaldo, tutulması en zor oyuncu olarak tanınıyor.
BÜYÜK GÜN

Yoksul mahallede, dik sokaklarda top koşturdu. Çukurlardaki su göletlerinin üzerinden atladı. 8 yaşında futbol kulübüne girdi. Şimdi yılda 21 milyon Euro kazanıyor.

PORTEKİZLİ yıldz Cristiano Ronaldo, Funchal kentinde yoksul Santo An­tonio semtinde dünyaya geldi. Babası Jose, kovboy filmlerinden çok sevdiği daha sonra da ABD Başkanı olan Ronald Reagen’in ön adından hareketle Ronaldo adını verdi. Cris­tiano Ronaldo, bir futbol kulübünün bağışla­dığı topla mahallenin dik sokaklarında top koşturdu. Çok sert ve giderek yükselen fal­solu şut tekniğini yokuş yukarı çektiği şutlarla geliştirdi. 8 yaşında bir kulübe girdi. 10 yaşında Nacional Funchal kulübüne transfer oldu.

TUTULMASI EN ZOR OYUNCU
Babası Jose, oğlunun peşini hiç bı­rakmadı. Tüm maçlarına gitti. Ancak 2005 yılında alkole kurban gitti. Bugün dünyanın en iyi futbolcusu ve bir futbol harikası olarak tanınan Cristiano Ronaldo, profesyonel kari­yerine Sporting Lissabon kulübünde başladı. 18 yaşında Manchester Uni­ted’e transfer oldu. Avrupa’nın en iyi futbolcusu, en iyi golcüsü ünvanlarına burada kavuştu ve 2009’da yine dünyanın en pahalı transferi olarak Real Madrid’e geldi. Bu­gün yılda 21 milyon Euro kazanıyor. İlk antrenör­leri, Ronaldo’yu, ‘kay­betmeyi asla kendine yediremeyen, kaybettiği zaman kendine ve takım arkadaşlarına çok kızan biri’ olarak tarif ediyor. 78 santimetre sıçrayan, 10.8 saniyede 100 metre koşan Cristiano Ronaldo, tutulması en zor oyuncu olarak tanınıyor.

ANİ VE SÜRPRIZ GOLCÜ THOMAS MULLER

BÜYÜK GÜN
Mütevazılığıyla tanınan Thomas Müller, köye gittiğinizde halen Thomas olarak mı sizi çağırıyorlar yoksa Bay Müller mi diyorlar sorusuna, “Thomas diyorlar, ben değişmedim ki” yanıtını veriyor. Alman milli Thomas Müller ilk kez 2010 Dünya Şampiyonası’nda parladı. Müller, 2010 dünya şampiyonasında gol kralı oldu. Bu şampiyonada başarısını sürdürecek mi?

BAYERN Münih takımının en gözde oyuncularından Thomas Müller’in yıldızı 2010 dünya şampiyonasında parladı. Şampiyonada gol kralı olan Thomas Mül­ler’i bir anda tüm dünya tanıdı. Ani sürpriz golleriyle tanınan Thomas Müller, aynı zamanda son dakikaların adamı. Bayern Münih gençlik takımı A Jugend’te yetişen Thomas Müller 26 maçta 18 gol atınca, U-23’e yükseldi.

SADECE KAZANMAK İSTİYORSUN
1989’da Bavyera’nın Weilheim kasabası­na bağlı 2 bin 500 nüfuslu Paehl köyünde dünyaya gelen Thomas Müller, köylülüğü severek kabul ediyor ve köylü olmak­tan gurur duyuyor. Bayern Münih gibi bir takımda oynaması ve milli takım forması giymesini kendisi için çılgınlık olarak niteleyen Thomas Müller, yolda insanların kendisinden imza istemesin­den veya fotoğraf çekmesinden rahatsız değil. Ama ailesiyle veya dostlarıyla birlikteyse rahat­sız edilmekten hoşlanmıyor. Thomas Müller kendini vatansever olarak görüyor mu? Cevabı ilginç: Çok zor bu konuda bir şey söyle­mek. 2006’dan beri kendini Alman olarak görmek meşrulaştı. İnsanların ken­dini birlikte hissetmesi ve futbolun da buna katkıda bulunması iyi bir şey. Ama sahaya çıkınca, kafanda ülke için oynuyorsun düşün­cesi yok. Sadece kazanmak istiyorsun. Milli Marştan sonra kafanda sadece top var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!