Buyrun Denktaş’a gidelim

Güncelleme Tarihi:

Buyrun Denktaş’a gidelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için bugün düzenlenecek cenaze törenine birlikte gitmeyi önerdi.

Demirel ise rahatsızlığı nedeniyle Gül’ün davetini teşekkür ederek, geri çevirdi. Demirel’in yakın çevresinin verdiği bilgiye göre, Gül’ün bu önerisi Demirel’e dün sabah iletildi. Gül, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e de Denktaş’ın cenaze törenine birlikte gitmeyi teklif etti. Sezer de Gül’ün önerisine teşekkür edip mazeret bildirdi. Demirel’e, Gül’ün yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da KKTC’ye birlikte gitmeleri için davet geldi. Demirel, Kılıçdaroğlu’na da aynı yanıtı verdi.

ABD geleneği

Görevdeki devlet başkanının, önemli ziyaretlere önceki devlet başkanlarıyla gitme geleneği ABD’de de bulunuyor. Eski Başkan Bill Clinton, 1999’da Ürdün Kralı Hüseyin’in cenaze törenine, Gerald Ford, George Bush (baba) ve Jimmy Carter’la gitmişti. Eski Başkan George W. Bush da Papa Jean Paul’ün cenazesine Clinton ve baba George Bush ile gitmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!