Bütünleşmeye 2 parti açısından karar verdik

Güncelleme Tarihi:

Bütünleşmeye 2 parti açısından karar verdik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 00:00

AK Parti ile birleşme konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Erzurum’a gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u havalimanında çok sayıda partili alkışlarla karşıladı.

Polat Renaissance Hotel’de basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bütünleşmeye 2 parti açısından da karar verilmiş durumdadır. Şimdi bu çerçevenin detayları konuşulacak. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili yapılacak olan görüşmeler kamuoyuyla paylaşılacak.
Göz göre göre fillerin tepiştiği bir noktaya, Suriye halkının ezildiği bir ortama gelinmiştir. Maalesef bir diktatör yüzünden onlarca insan ölüyor. Biz bölge halkları olarak kıyamete kadar burada kalacağız. Başka ülkeler burada tarih boyunca var olmaya çalıştılar ama sonunda çekip gittiler. Suriye, Türkiye, Irak, İran ve Ürdün halkı, burada, beraber yaşayacağız. Ülkelerdeki rejimler, hükümetler değişebilir, halklar kıyamete kadar burada duracak.
Bizim başından itibaren siyasi perspektifimiz bu bölge halklarının kardeşliğini tesis edecek adımların atılmasıydı. Ama maalesef bunlar yapılamadı. Bugün Türkiye de bir ateş çemberine doğru hızla çekiliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!