Bütün hafta yağış var

Güncelleme Tarihi:

Bütün hafta yağış var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 11:00

Türkiye’de hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde yağışla birlikte 4 ila 6 derece azalacak. Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Kırıkkale ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre; kuzey ve iç bölgelerde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Kırıkkale ve Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç bölgelerde yağışla birlikte 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra güney bölgelerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Meteoroloji, kuvvetli yağışlara nedeniyle oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (dolu, kuvvetli rüzgar, yıldırım, su baskını vb.) ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Kuzey ve iç kesimleri parçalı çok bulutlu, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Batı ve iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı (Isparta, Burdur, Antalya)ile Adana ve Mersin'in iç kesimleri kısa süreli ve yerel gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, zamanla bölge geneli aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzeyi ile Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de; akşam saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Kuzey kesimleri parçalı bulutlu, diğer kesimleri az bulutlu ve açık geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!