Bütçe görüşmelerinde gezi polemiği

Güncelleme Tarihi:

Bütçe görüşmelerinde gezi polemiği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 16:04

MANİSA İl Özel İdaresi'nin 2007 bütçesi, İl Genel Meclisi toplantısında 45 milyon 900 bin YTL olarak kabul edildi. Toplantıda DYP'li meclis üyesi Sebahattin Sakallı ile Başkan Hayrullah Solmaz arasında iptal edilen Suriye gezisi nedeniyle polemik yaşandı.

Sakallı, “İki yıldır gezileri iptal ediyorsun, inşallah o koltuğa bir daha oturamazsın” dedi. Solmaz şoku atlattıktan sonra, “Beni bu koltuğa siz oturtmadınız, ben hayatım boyunca böyle bir hakaretle karşılaşmadım. Siz terbiyesizsiniz” diye cevap verdi.

Manisa İl Özel İdaresi'nin 2007 yılında yatırım ve harcamaları için kullanacağı bütçe İl Genel Meclisi komisyonlarınca yapılan çalışmalar sonucu belirlenerek meclise sunuldu. CHP grubu sağlık giderleri, MHP grubu parke taşı ve yol ağı, DYP grubu ise çevre ve sosyal faaliyetlerle ilgili görüş bildirdi. Toplantıda konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa İl Genel Meclisi'nin iktidarıyla, muhalefetiyle uyumlu ve fedakarca çalıştığını ve bu nedenle Manisalılar'ın, imkanlar doğrultusundaki en iyi hizmetleri aldığını savundu. Bütçe toplantısında konuşmalar sırasında AKP'li üyelerin AKP iktidarından övgü ile söz ederek önceki iktidarları eleştirmesi, DYP'li meclis üyeleri tarafından protesto edildi. DYP'li üyeler sıralarından yüksek sesle bağırarak, “Reklam kuşağı yapmayın. Burada il genel meclisini konuşuyoruz. Durmadan hükümeti övüp duruyorsunuz” sözleriyle AKP'li üyelerin sözlerini kesti.

Oy birliği ile kabul edilen 45 milyon 900 bin YTL'lik bütçeden genel kamu hizmetleri için 19 milyon 804 bin 954 YTL, savunma hizmetleri için 35 bin YTL, ekonomik işler ve hizmetler için 7 milyon 435 bin 1 YTL, iskan ve toplum refahı için 7 milyon 265 bin YTL, sağlık hizmetleri için 5 milyon 110 bin 45 YTL, dinlenme, kültür ve din hizmetleri için 725 bin YTL ve eğitim hizmetleri için de 5 milyon 525 bin YTL ayrıldı.

Toplantı sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, bir süre önce yapmayı planladıkları Suriye gezisini katılımın az olması nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı. Bunun üzerine söz alan DYP İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Sakallı, “Geçen yıl bütçeler görüşülürken GAP gezisi yapacağız dediniz, bütçeler kabul edildi geziyi iptal ettiniz. Bu yıl bütçe görüşmeleri başladı, Suriye gezisi yapacağız dediniz, bütçe görüşmeleri tamamlandı, Suriye gezisini iptal ettiniz, inşallah önümüzdeki sene o koltuğa oturamazsınız” dedi. Salonda şok etkisi yapan bu sözler üzerine Hayrullah Solmaz, “Beni bu koltuğa siz oturtmadınız, ben hayatım boyunca böyle bir hakaretle karşılaşmadım. Siz terbiyesizsiniz” diye karşılık verdi. Tartışma büyümeten yatıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!