Bush'un seçim malzemesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Bushun seçim malzemesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükanne Teksas Valisi affetmeyince idam edildi

ABD'de Başkanlık için yarışan Teksas Valisi George Bush, 62 yaşındaki katil büyükannenin idamını ertelemeyi ‘‘oy kaybederim’’ korkusuyla reddetti.

Betty Lou Beets, 17 yıl önce beşinci eşini öldürmek suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. İddiaya göre Beets, sigortadan para alabilmek için kocasını öldürmüştü. Beets, eski avukatının kendisini yeteri kadar savunamadığını söyleyerek yeniden yargılanmak istedi. Mahkum, şiddete başvurduğu için kocasını öldürmek zorunda kaldığını, cezasının hafifletilmesini istedi.

Yüksek Mahkeme reddetti

Yüksek Mahkeme bu savunmayı reddetti, idam cezalarıyla ilgili Af Konseyi de idama yeşil ışık yaktı. Avukatları, en azından infazın 30 gün ertelenmesini istediler. BM İnsan Hakları Komisyonu da, ABD Başkanlığı için yarışan George Bush'tan ‘merhamet’ göstermesini istedi. Ancak Bush, Beets’in infazını onayladı.

10 dakika sonra öldü

Yaşlı kadın, önceki gün Huntsville Cezaevi'nde zehirli iğneyle idam edildi. İnfazı öldürdüğü eşinin yakınları da izledi. Zehirli iğneler koluna takıldıktan 10 dakika sonra resmen ölü ilan edilen Beets, damarlarına akan zehirin etkisiyle şuurunu yitirmeden önce hafifçe gülümsedi.

Dinci-sağ kanadı tatmin etti

Beets, Teksas'ta 1860'tan bu yana idam edilen ikinci kadın oldu. Seçim kampanyasında şefkat temasını işleyen Bush'un önseçim öncesinde partisinin dinci-sağ kanadını tatmin etmek için idamı ertelemediği belirtiliyor. Karadul, Bush'un 5 yıllık valiliğinde idam edilen 121'inci mahkum oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!