Bush'un kalacağı otel yakınında patlama

Güncelleme Tarihi:

Bushun kalacağı otel yakınında patlama
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2004 11:45

ABD Başkanı George Bush'un bu hafta sonu Ankara'ya yapacağı ziyaret sırasında kalacağı Hilton Oteli yakınlarında patlama meydana geldi. Olayda bir polis memurunun topuğu parçalandı, bir polis memuru da yüzünden yaralandı. Patlamanın, polislerin şüpheli pakete yaklaşırken meydana geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre Billur sokağın Hilton Oteli'ne yaklaşık 50 metre mesafede bulunan bölümünde şüpheli paket bulunduğu yolunda ihbarda bulunuldu. Küçükesat Karakolu ekibinin olay yerine intikalinin ardından şüpheli pakete müdahaleye başlandı.

Bu sırada patlama meydana geldi. Bu arada patlamada topuğundan yaralanan polis memurunun Bekir Bayar olduğu, polis memuru Hasan Akyol'un da yüzünden hafif yaralandığı belirtildi.

PROF. SÜRAT: BİR POLİSİN DURUMU KÖTÜ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adil Sürat, patlamada yaralanan polis memurlarından Bekir Bayar'ın sağ ayağının bilek altından parmaklar da dahil parçalandığını ve toparlanmasının mümkün olmadığını; diğer ayağın ise tibiya (diz altı) kemiğinin altından kopma durumuna geldiğini ve riskinin yüksek olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sürat, acil servisin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hilton Oteli yakınlarındaki patlamaların ardından, Hacettepe Hastanesi'ne 2 polis memuru ile 1 sivil olmak üzere 3 yaralı getirildiğini belirtti.

Yaralılardan polis memuru Hasan Akyol ile sivil yaralı Orhan Tartıcı'nın durumlarının iyi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sürat, şöyle devam etti:

“Polis memuru Bekir Bayar'ın ise sağ ayağı, bilek altından, parmaklarını da içerecek şekilde parçalanmış ve toparlanması mümkün değil. O haliyle revizyona alınacak.

Diğer ayak, tibiya (diz altı) kemiğinin altından kopma durumuna gelmiş. Onda da risk yüksek. Ancak, kurtarmak için gerekenler yapılacak. Aynı hastanın kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde de yaralanmalar var. İncelemeleri yapıldı. Ameliyata alınıyor. Ameliyat, 5-6 saat sürer. Ondan sonra bacağın yaşayıp yaşamayacağı hakkında kesin bilgi veririz. Şu anda hayati tehlikesi çok belirgin olarak yok. Ama çok kısa süre önce geldiği için, değerlendirme yapmak zor."

Bu arada, polis memuru Bekir Bayar'ın iki ayağından kopan parçaların, ikinci bir araçla daha sonra hastaneye getirildiği öğrenildi.

Bekir Bayar'ın eşi, diğer polis memurları tarafından, eşinin hafif şekilde yaralandığı ifade edilerek teselli edilmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ: PATLAYAN BOMBA, SES BOMBASI

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Hilton Oteli yakınlarında Billur Sokak'ta meydana gelen patlamaya, ses bombasının yol açtığını ifade etti.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Yılmaz, ses bombasının, polis memurlarının yaklaştığı sırada patladığını, paketin kurcalanmasını söz konusu olmadığını kaydetti.
  Â
Şu ana kadar patlamanın sorumluluğunu üstlenen bir örgüt olmadığını bildiren Ercüment Yılmaz, saldırganların yakalanması amacıyla çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Bu arada, Hilton Oteli'nin önünde bulunan Billur Sokak,  Tahran Caddesi köşesinden itibaren bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
  Â
Olay Yeri İnceleme Ekipleri'nin sokaktaki çalışması da tamamlandı. Elde edilen deliller, incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderildi.
  Â
Patlamanın ardından, Hilton Oteli'nin ana girişi de kapatıldı. Otele girişler, servis ve garaj kapılarından gerçekleştiriliyor.

MLKP ÖRGÜTÜ

Haberin Devamı

Patlama olayının ardından, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve bomba uzmanlarının incelemeleri sürüyor.
  Â
Yetkililer, patlayıcının düzeneğinin tespitinin şu an için söz konusu olmadığını ancak, ilk tespitlere göre Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi önünde geçen yıl patlayan ve 16 emniyet görevlisinin yaralanmasına neden olan patlayıcı ile aynı olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydettiler.
  Â
Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi önünde gerçekleşen patlama ve ardından Ankara, İstanbul ve İzmir'de meydana gelen çok sayıdaki patlama olaylarının, yasadışı MLKP terör örgütünce gerçekleştirildiği saptanmıştı.
  Â
15 KİŞİNİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Haberin Devamı

Bombacılardan ikisinin kimliği belirlenmiş, yapılan tüm aramalara rağmen yakalanamamışlardı.
  Â
Bu arada, patlamayla ilgili taksi sürücüsü, otel görevlileri ve otel yakınlarında bulunan 15 görgü tanığının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.
  Â
Görgü tanıklarının olayla ilgili bilgilerine başvurulacağı bildirildi.
  Â
Emniyet yetkilileri, kendilerine ya da medya kuruluşlarına şu ana kadar olayı üstlenen herhangi bir açıklama ulaşmadığını kaydettiler.

İKİNCİ ŞÜPHELİ PAKET

Ankara Hilton Oteli yakınlarında ikinci bir şüpheli paket bulunduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, patlamanın ardından çevrede araştırmalarını sürdüren polis, ikinci bir şüpheli pakete rastladı. Söz konusu paket üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!