Buruk karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Buruk karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 11:57

Türkiye genelinde 13.5 milyon öğrenci bugün yarıyıl tatiline başlıyor. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, kuş gribinden ölen M. Ali ve Hülya Koçyiğit'in öğrenim gördüğü okulda ise buruk karne sevinci yaşandı.

Haberin Devamı

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yaşamlarını yitiren    Doğubayazıt Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi M. Ali Koçyiğit ve 4. sınıf öğrencisi Hülya Koçyiğit'in okulunda karne töreni buruk bir şekilde yapıldı.

Koçyiğit kardeşlerin sınıfındaki öğrenciler, arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade ettiler. Ölen kardeşlerin arkadaşları ve öğretmenleri, M. Ali Koçyiğit ve Hülya Koçyiğit'in karnelerini çiçekler arasında sıralarına bıraktı.

M. Ali Koçyiğit'in arkadaşları, Ali ile 7 yıldır çok güzel dostluklarının bulunduğunu ve arkadaşlarının ani ölümünden büyük üzüntü duyduklarını kaydettiler.

Koçyiğit kardeşlerden Mehmet Ali 1 Ocak, Fatma Koçyiğit dün, Hülya Koçyiğit ise bu sabah yaşamını yitirmişti.

23 GÜNLÜK YARIYIL TATİLİ

Haberin Devamı

İlk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler, yarın karne alacak. Öğrenciler karne aldıktan sonra 3 hafta sürecek tatile çıkacak.

Karneyle birlikte kuş gribi broşürü de aldılar

Van'da, öğrenciler karnelerini, “kuş gribi” ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürle birlikte aldı.

Buruk karne sevinci
Kuş gribi kurbanı Muhammet Ali Koçyiğit'in karnesini çiçeklerle süslü sırasına koyan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye'de 2005-2006 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla Van'daki öğrenciler de karnelerini aldı. Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Osman Ahsen ile Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerini alan öğrencilere, Sağlık Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ve içinde “kuş gribi” ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler de verildi.

Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, son günlerde kuş gribi hastalığı nedeniyle Doğubayazıt'tan Van'a getirilen üç çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, bu durumun Van'ı ve bütün ülkeyi ilgilendirdiğini söyledi. Yıldız, Valiliğin talimatıyla Sağlık Bakanlığı'ndan gönderilen ve içinde kuş gribi hastalığıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürleri karnelerle birlikte dağıttıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çocukların ve ailelerin bu broşür sayesinde bilinçleneceğini kaydeden Yıldız, “Karnelerin yanında bu broşürü dağıtarak her evin ve ailenin bilinçlenmesini amaçladık. Van'da 283 bin öğrenci ve ailesi bu konuda bilinçlenecek” dedi.

12 Eylül Pazartesi günü başlayan 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, yarın tamamlanıyor. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 13.5 milyon öğrenci, çalışmalarının karşılığını karneyle alacak.

Öğrenciler ve öğretmenler, yarıyıl tatilinin Kurban Bayramı ile birleştirilmesi dolayısıyla hafta sonları da dahil toplam 23 gün tatil yapma fırsatı bulacak.

2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 30 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 12 Haziran 2006 Pazartesi günü sona erecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004-2005 eğitim-öğretim yılı istatistiklerine göre, 35 bin 581 ilköğretim okulundaki 286 bin 290 derslikte 10 milyon 565 bin, 6 bin 861 ortaöğretim okulundaki 88 bin 937 derslikte 3 milyon 40 bin öğrenci öğrenim görüyor. Okullarda yaklaşık 575 bin öğretmen görev yapıyor. 
  
İKİNCİ DÖNEM

2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı öğrencileri terletecek. İlköğretim son sınıfı öğrencileri “iyi bir lisede”, lise son sınıf öğrencileri de üniversitede okuyabilmek için çalışacak.

İlköğretim son sınıf öğrencileri 11 Haziran 2006 tarihinde Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) katılacak. Bu sınava, özel okullarda okumak isteyen öğrenciler de katılacak. OKS başvuruları 30 Ocak-28 Şubat 2006 tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

Üniversiteye gitmek isteyen lise son sınıf öğrencileri ise 18 Haziran'da ÖSS'ye, 25 Haziran'da YDS'ye girecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!