Bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarı bugün yayımlanır mı?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarı bugün yayımlanır mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 09:42

Önceki gün 5,6,7,8,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı bursluluk sınavı sonrası öğrenci ve veliler bakanlığın yayımlayacağı sorulara kilitlendi. Toplam 100 soruya 2 saatlik süre zarfında cevap veren öğrenciler, işaretledikleri soruları ve cevapların doğruluğunu teyit etme amacıyla kitapçıkları sorgulamaya başladı. Peki, sınavın üzerinden bir gün geçmesiyle birlikte gündemde yer alan bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

Temelde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler gibi alanlarda bursluluk sınavına giren öğrenciler, sınavın ardından yayımlanacak olan soru ve cevaplar için araştırmalarına başladı. Peki, öğrencilerin merakla beklediği bursluluk sınavı soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

BURSLULUK SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

5,6,7. sınıfların Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler,

8. sınıf ve hazırlık sınıflarının Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi),

9,10,11. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) alanlarından sorularla karşılaştığı bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarları, en geç 10 Haziran tarihinde erişime açılacak.

Haberin Devamı

İLK BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin ilk bursları, okul müdürlüğünün onaylaması halinde 01 Ekim tarihinde hesaplara tahsis edilecek.  

İTİRAZLAR SORULAR YAYIMLANDIKTAN SONRA

Sınav sorularında ya da sonuçlarında herhangi bir hata olduğunu düşünen vatandaşlar, soruları ve cevap anahtarlarının yayımlanmasından itibaren 5 gün içerisinde itirazlarını gerçekleştirebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!