Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak, başvuru tarihi belli oldu mu? İşte İOKBS’de son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak, başvuru tarihi belli oldu mu İşte İOKBS’de son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 13:06

2021 bursluluk sınavı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), pek çok öğrenci tarafından merak edilen İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) ile ilgili tarihi paylaştı. Bursluluk 2021 sınav tarihin belli olmasıyla birlikte sınav başvuru tarihleri de gündeme geldi. Peki, bursluluk sınavı ne zaman yapılacak, başvuru tarihi belli oldu mu? İşte İOKBS’de son gelişmeler…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının 2021 takvimini paylaşmasıyla birlikte bursluluk sınavı tarihi de netleşti. İOKBS bursluluk sınavı, 25 Nisan 2021'de yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da başlayıp tek oturumda tamamlanacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı, ortaokullar için 5, 6, 7, 8'inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenleniyor.

İOKBS BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bursluluk sınavı başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden gerçekleşecek. Sınav başvuru tarihi ile ilgili bilgilendirme Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak.

2021 MEB TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),2021 sınav takvimini yayınladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 6 Haziran'da olacak.

Haberin Devamı

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi ile mesleki açık öğretim lisesi ikinci dönem sınavları 27-18 Mart'ta yapılacak.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ise 25 Nisan'da.

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi üçüncü dönem sınavı 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Bu okulların birinci dönem sınavı ise 4-5 Aralık'ta olacak.

Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri e-Sınavı ile kalfalık ve ustalık teorik e-Sınavları, haftanın yedi günü 81 ildeki e-Sınav salonlarında randevulu sistemle gerçekleştirilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!