Bursa'da şehitler için yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Bursada şehitler için yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 16:30

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na terörist saldırısında 15 askerin şehit olmasının ardından, tepkiler büyüyor.

Teröre karşı lanet yürüyüşü düzenleyen Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği’ne bağlı 100 kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla Heykel’deki Atatürk Anıtı’na yürümek istedi. Polis yürüyüşçülere izin vermezken, sendika üyeleri ve vatandaşlar, “Ya bu kanı durdurun, ya da millet durduracak’ diye slogan attılar.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği’nden 100 kişi, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Aktütün Karakolu’na yapılan baskın sonucu 15 askerin şehit edilmesini protesto etmek için sendika binasından, Heykel’de bulunan Atatürk Anıtı’na yürümek istedi. ‘Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak’, ‘Dişe diş, kana kan’, ‘Mecliste terörist istemiyoruz’, ‘Hükümet istifa’, ‘PKK vuruyor, hükümet uyuyor’ sloganları atan ve Ozan Arif’in ‘Kuduz köpek dalıyor’ adlı parçasını teypten çalarak yürüyen sendika üyeleri, Fomara Meydanı’nda polis tarafından durduruldu. Yürüyüşlerine izin verilmeyen sendika üyeleri ve çevredeki vatandaşlar, polisi yuhaladı. Gergin dakikaların yaşandığı Bursa’da, sendika üyeleri, Fomora Meydanı’nda İstiklal Marşı okuyarak, basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, “Devletin icra organı hükümet, terör konusunda derhal önlem almalıdır. Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak” dedi. Türkoğlu, “Bölücü köpeklerin saldırısı bir kez daha yüreklerimize kor düşürdü. Gündüz vakti yapılan bu hain saldırı kabullenilecek bir durum değildir. Kahraman ordumuzun millet olarak yanındayız ancak ortada bir zafiyetin olduğu da açıktır. Sorumlular asker, sivil her kim ise istifa etmelidir. Ülkeyi yönetenler, terörü önlemek adına ortaya hiçbir ciddi tedbir koyamazken, şehit törenlerinde söylenen birkaç kuru söz dışında hemen hemen hiçbir şey yapılmamaktadır. Yeter artık! Yıllardır ’Gereken yapılacaktır’ yutturmacısıyla milleti oyalıyorsunuz. Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak” diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında meydanda bulunan ve asker annesi olduğunu söyleyen Goncagül Özkır isimli kadın gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun Çanakkale’de asker olduğunu anlatan Özkır, “Oğlumun Çanakkale’de asker olması demek, şehit olmayacağı anlamına gelmez. Hükümet maalesef terörle mücadele konusunda gereken tedbirleri almadı. Her şehit haberinde canım yanıyor. Artık yeter” diyerek, gözyaşı döktü.
Sendika üyeleri ve vatandaşlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!