Bursa ve Nusaybin'de kaza: 12 ölü

Güncelleme Tarihi:

Bursa ve Nusaybinde kaza: 12 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 09:18

Bursa ve Nusaybin'de meydana gelen kazalarda 12 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

OTOMOBİL TIR'IN ALTINA GİRDİ / Foto Galeri

İŞTE BURSA'DAKİ FECİ KAZA SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Bursa'nın Harmancık İlçesi yakınlarında hatalı sollama yapan otomobilin karşı yönden gelen TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi öldü.

Kaza, Harmancık-Orhaneli karayolunun 10'uncu kilometresindeki Mirandağı Mevkii'nde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi yönüne giden 40 yaşındaki Kahraman Yıldırım yönetimindeki otomobil, Seyitömer Linyit Ocaklarından Orhaneli Termik Santrali’ne kömür taşıyan ve karşı yönden gelen 37 yaşındaki Adem Taşyürek yönetimindeki TIR'ın altına girdi. TIR'ın altında yaklaşık 20 metre kadar sürüklenen ve üzerine TIR'ın dorsesi devrilen otomobili kullanan Kahraman Yıldırım ile ayrı araçta bulunan Nurcan (29) Mustafa (10) ve Bahar Yıldırım (7) ile Güngör (40) Neslihan (31) ve Havva Demir (9) kaza yerinde öldü.

Haberin Devamı

Hurda yığınına dönen otomobildeki cesetler, Harmancık, Orhaneli, Bursa Sivil Savunma ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden gelen kurtarma ekiplerince güçlükle çıkarıldı. Dorsenin kaldırılması sırasında belediyeye ait iş makinaları da kullanıldı.

Harmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan cesetler Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Tavşanlı İlçesi'ne gönderildi. Harmancık Kaymakamı Kemal Duru, kazanın meydana geldiği yolun hafif rampa olduğunu belirterek, “Kahraman Yıldırım yönetimindeki otomobil, Tavşanlı yönüne giderken, hatalı sollama veya sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi nedeniyle TIR'ın altına girmiş. Bir süre sürüklendikten sonra dorse otomobilin üzerine devrilince araç hurdaya dönmüş. Yolun bu bölgesi virajlı ve kötü değil. Böyle bir kazaya o bölgede nasıl olur inanılması zor” dedi.

Gözaltına alınan TIR sürücüsü Adem Taşyürek, “Otomobil sürücüsü frene basınca sanırım kaydı ve aracın altına girdi. Nasıl olduğunu anlayamadım” dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Düğüne gidiyorlarmış

Otomobilde hayatını kaybeden iki aileye mensup 7 kişinin, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı bir köydeki düğüne katılmak üzere Bursa'dan yola çıktığı belirlendi.

NUSAYBİN'DE KAMYONETLE TANKER ÇARPIŞTI: 5 ÖLÜ

FECİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Gedik Beldesi yakınlarında TIR ile çarpışan bir pazarlama şirketine ait kamyonet çarpıştı. Kazada kamyonette 4 kişi öldü, TIR şöförü ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gelen 48 yaşındaki Ramazan Önderoğlu yönetimindeki tanker Girmeli Beldesi yakınlarında bugün saat 05.00 sıralarında ışırı hız ve dikkatsizlik sonucu karşı yönden gelen 30 yaşındaki Şeyhmus Çağlı yönetimindeki kamyonetle çarpıştı.

Haberin Devamı

Kazada Nusaybin'deki bir pazarlama şirketine ait kamyonette bulunan sürücü Şeyhmus Çağlı ile yanında bulunan Mehmet Selim Danışman, İhsan Kaya ile Celal Ballıca öldü. Kazada yaralanan TIR sşoförü Ramazan Önderoğlu ise kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!