Bursa’da kız öğrenciye taciz ve dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da kız öğrenciye taciz ve dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 15:16

BURSA’da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu’nda, 16 yaşındaki bir kızın öğretmeni tarafından taciz edildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

İddiaya göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu’na bir ay önce yerleştirilen 16 yaşındaki G.F., yurt öğretmenlerinden K.K.'nin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla bir hafta önce yurttan kaçtı. Kısa sürede polis tarafından bulunan G.F., yurda geri getirildi. Yurttan kaçtığı için cezalandırıldığını öne süren G.F., 2 gün süresince yurt öğretmeni K.K. tarafından karanlık bir odada tutulduğunu ve aç bırakıldığını iddia etti. Daha sonra öğretmen K.K.'nın talimatıyla yurtta kalan diğer kızlar tarafından kemerle ve sopalarla dövüldüğünü ileri süren G.F.’nin, durumu annesi Nuray F.'ye bildirmesi üzerine anne Nuray F. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bir yıl önce eşini kaybettiğini belirten Nuray F., günlük işlerde çalıştığını ve maddi imkansızlık nedeniyle bakamadığı için G.F’yi bir ay önce yurda yerleştirdiğini söyledi. Kızıyla sürekli görüştüklerini anlatan Nuray F., “Kızım bir ay içerisinde pek çok kez yurttan kaçtı. Çünkü sürekli taciz edildiğini, karşı çıktığında ise dövüldüğünü anlattı. Oradaki yetkililer, kızımı diğer kızlara dövdürüyor. Son olarak kızımı kemerle dövmüşler, saçlarını kesmişler. Ben de bir anne olarak bu olanlara dayanamadım ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Kızıma darp raporu aldık” dedi.

‘KORKUDAN SÖYLEYEMİYORLAR’

Annesi ile birlikte savcılıktaki ifade veren G.F. de, öğretmeninin kendisini elle taciz ettiğini öne sürerek şu iddialarda bulundu:
“Karşı çıkınca beni diğer kızlara dövdürttü ve odaya kapattı. Annem olmasaydı kurtulamazdım. Benim hiçbir suçum yok ve oraya tekrar dönmek istemiyorum. Tacizden sonra yurttan kaçtım. Arkadaşımda kaldım. Arkadaşım bana zorla uyuşturucu hap kullandırdı. Bunları yaşamak istemezdim. Benim gibi yurtta tacize uğrayanlar var ama korkudan söyleyemiyorlar” diye konuştu. G.F. ifadesi alındıktan sonra kadın sığınma evine yerleştirildi.

VALİ HARPUT: İNCELEME BAŞLATILDI

Olayda adı geçen öğretmenin savcılıkta ifadesinin alındığını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput ise “Savcılığa şikayet edildiği bilgisi elimize ulaştı. Resmi kurum olduğundan inceleme başlatıldı” diye konuştu. Olayın doğruluğu henüz kesinleşmediği için yorum yapmaktan kaçındığını belirten Vali Harput, yetiştirme yurtlarında bu tür duyumlar, iddialar ve olaylarla sürekli karşılaşıldığının altını çizdi. Vali Harput, olayla ilgili gelişmeleri takip edeceklerini sözlerine ekledi.

YURT MÜDÜRÜ: İDDİA ASILSIZ

Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Metin Şahin, yurtlarında barınan 16 yaşındaki G.F.’nin, öğretmeni K.K.'nın tacizine uğradığı iddialarının asılsız olduğunu savundu. Bu tür iddialarla sürekli karşılaştıklarını ifade eden Metin Şahin, iddianın asılsız olduğunu en yakın zamanda ispatlayacağını bildirdi. Şahin ayrıca, yurtlarında barınan öğrencilerin çoğunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!