Bürokratın el öptüğü iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Bürokratın el öptüğü iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 18:18

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin elini öptüğü yönündeki iddianın asılsız olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, “Gerçekle hiçbir alakası olmayan ve tek taraflı bir iddiaya dayanarak hazırlanmış bu haber şahsımı üzmüş, rencide etmiş ve kişilik haklarım çiğnenmiştir” görüşünü dile getirdi.

Lütfi Akça, açıklamasında şunları kaydetti:
“19 Aralık 2009 Cumartesi günü Çevre ve Orman Bakanlığı bütçesi görüşülürken, saat 11.00 civarında, CHP Yalova milletvekili Sayın Muharrem İnce söz alarak, TBMM Genel Kurul salonunda bir bürokratın diğer bir bürokratın elini öperken gördüğünü iddia etmiştir.

Bir bürokrat olarak bu iddiaya o anda cevap verme imkanım yoktu. Fakat saat 13.00'te kuliste konuyu soran basın mensuplarına konunun aslını anlatma fırsatı buldum. Ancak daha sonra, bir ajans tarafından saat 12.30 civarında, bizler henüz genel kurul salonundan çıkmamışken, olayın gerçeği araştırılma ihtiyacı duyulmaksızın, sadece sayın milletvekilinin iddiasına dayanılarak, şahsımı küçük düşürücü bir haber geçildiğini medyadan takip ettim. Gerçekle hiç bir alakası olmayan ve tek taraflı bir iddiaya dayanarak hazırlanmış bu haber şahsımı üzmüş, rencide etmiş ve kişilik haklarım çiğnenmiştir.”

Bütçe görüşmesi için Genel Kurul salonuna girdiğinde, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin yanından geçerken, bir süredir görüşmedikleri için “merhabalaştıklarını, tokalaştıklarını ve öpüştüklerini” belirten Akça, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“O esnada kendisi sırada oturuyordu ve meşgul olduğu için ayağa kalkamadı. Haliyle ben aşağı, ona doğru eğildim. Bu esnada el öpme gibi, akla ve mantığa da uymayan bir hareket kesinlikle söz konusu olmamıştır. O sırada sırtım salona dönük durumdaydı. Sayın milletvekili, bulunduğu konumdaki açıdan dolayı görüntüyü yanlış algılamış olabilir. Kaldı ki salonda onlarca kişi vardı, çok yakınımızda insanlar vardı. Konunun onlara da sorulup gerçek araştırıldıktan sonra haber yapılması basın etiği açısından daha doğru olurdu. Olay tamamen anlattığım şekilde meydana gelmiştir. Bunun dışındaki iddialar gerçek dışıdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!