Bürokraside vekiller dönemi

Güncelleme Tarihi:

Bürokraside vekiller dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçim nedeniyle yoğun istifaların yaşandığı bürokraside ‘Vekiller Dönemi’ başladı. Pek çok kurum, şu anda ‘‘vekillerle’’ yönetiliyor.

Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı'na, Müsteşar Yardımcısı Mithat Şeref vekaleten atandı. SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Oktar vekaleten atandı. Nevzat Saygılıoğlu'nun boşalttığı Gelirler Genel Müdürlüğü'ne yardımcısı Osman Arıoğlu vekalet etmeye başladı. Aydın Ayaydın'dan boşalan Rekabet Kurulu Başkanlığı'nı da yardımcısı Tamer Müftüoğlu sürdürecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Şağar, Başbakanlık Müsteşarı oldu. Şağar'ın atamasına ilişkin üçlü kararname dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski Müsteşar Yaşar Yazıcıoğlu, ANAP'tan Ankara milletvekili adayı olmak için istifa etmişti.

Başbakanlık Müsteşarı Kemal Yazıcıoğlu'nun istifası üzerine, yerine getirilen Ahmet Şağar'ın kararnamesi jet hızıyla yazıldı ve Ecevit hükümeti kurulduğu gün Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Şağar'ın kararnamesi Başbakan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel imzaları ile çıktı. Önceki gün Başbakanlığa gelerek fiilen işe başlayan Şağar, dün de bu görevine resmen başladı.

Önceki yıllarda ANAP'tan milletvekili adayı olan Şağar'ın, 18 Nisan seçimlerinde DSP'den siyasete atılmak için hamlede bulunduğu, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nami Çağan ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın, ‘‘Bir dönem daha bekle. Sen bize Başbakanlık Müsteşarı olarak lazımsın’’ diyerek, Şağar'ı caydırdıkları öğrenildi. Çalışkan ve yetenekli bir ‘Teknokrat-bürokrat’ olarak tanınan Şağar'ın, Başbakan Ecevit'in de takdirini kazandığı kaydedildi.

Şağar, evli, iki çocuklu ve İngilizce biliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!