Burhan Kuzu'ya ayakkabı attılar

Güncelleme Tarihi:

Burhan Kuzuya ayakkabı attılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 12:42

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde yine protesto edildi. Kuzu, konuşmaya başlayacağı sırada ayağa kalkan genç bir kız, ayakkabısını fırlattı.

Haberin Devamı

 BURHAN KUZU'YA BÖYLE AYAKKABI FIRLATTI / WEB TV 

 

Ä°ÅžTE KUZU'YA AYAKKABI FIRLATILDIÄžI O AN / Foto Galeri

 

Uluslararası Anayasa Kongresi'nin kapanış oturumu için Ä°stanbul Ãœniversitesi Fen Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'na gelen Kuzu, açılışta olduÄŸu gibi protestoyla karşılaÅŸtı. Kuzu'ya konuÅŸmak için söz verildiÄŸi sırada salonda bulunan bir kız ayaÄŸa kalkarak ayakkabısını fırlattı. Ayakkabı, Burhan Kuzu'ya kadar ulaÅŸmadı. Güvenlik görevlileri protestocu genç kıza müdahale etti. öğrenci olduÄŸu belirtilen genç kız, önce salondan ardından fakülteden çıkarıldı. Ayakkabısının biri olmadığı görülen genç kız, kapı önünde bekleyen arkadaÅŸları tarafından karşılandı. Kısa süreli baygınlık geçiren protestocu genç kız, daha sonra fakülte önünden uzaklaÅŸtı.   Â

Haberin Devamı

 

Bu arada salon girişinde toplanan öğrencilerin protestosu nedeniyle de polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

BURHAN KUZU'YA YÄ°NE PROTESTO / WEB TV

BURHAN KUZU'DAN DİKKAT ÇEKEN "KASET" AÇIKLAMASI


"Bugün Ergenekon içinden bu kadar aday gösterildiğine göre, belki de sayın Kılıçdaroğlu diyet ödüyor. Bilemiyoruz ki. Kaset sonucunda oraya geldi. Herhalde bazı şeyleri yaptırıyorlar diye insanın aklına geliyor"


"Bu sefer hükümeti de aşıp, ABD'ye kadar işi götürüp, Fetullah Hoca Efendiye kadar işi bağlamaya kalktılar. Bu ipe sapa gelmez iddialar. Evvela kendi yakınlarında aramaları lazım. Benim gördüğüm o. Bundan kim siyasi rant elde eder bilemiyorum. Bunun AK Parti'ye bir faydası olmaz"

"(Protestolara yanıt) AK Parti'li diye vur abalıya. Doldurulmuş fişek gibiler. Ben üniversite en çok sevilen hoca seçildim. Demek ki, öğrenciler beni tanımıyor"

 

(AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Anayasa Kongresi'nde protesto edilmesini değerlendirdi.

Haberin Devamı


"BENİM 30 YILIM ÜNİVERSİTELERDE GEÇTİ. BEN ALIŞIĞIM"


DAHA ÖNCE YUMURTA YAÄžMURUNA TUTULMUÅžTU / WEB TV Â

 

Bu tür protestolardan rahatsız olmadığını ifade eden Kuzu, "Benim 30 yılım üniversitelerde geçti. Ben alışığım. AK Parti'li diye vur abalıya. Doldurulmuş fişek gibiler. Ben üniversite en çok sevilen hoca seçildim. Demek ki, öğrenciler beni tanımıyor. Ben öğrencilerin gelip soru sormasını isterim. Belli merkezler bunları dolduruyor."dedi. Kuzu, kendisini protesto eden öğrencilerle talep gelmesi halinde görüşebileceğini söyledi.


"HOCA EFENDİYE KADAR İŞİ BAĞLAMAYA KALKTILAR. BU İPE SAPA GELMEZ İDDİALAR"


"MHP'deki kaset skandallarının ardından 'farkliulkuculuk' adlı internet sitesinin açıklama yaparak, 18 Mayıs'a kadar MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifa etmesinin istendiğinin" hatırlaması üzerine AK Parti Milletvekili Kuzu şunları söyledi; " Onu gazete gördüm başlık olarak. Haberi okumadım. Son günlerdeki kasetlerle alakalı gözüküyor. Tabi ki kaset olaylarından rahatsızım. Herkes gibi. Buradaki bizim kızgınlığımız ya da kırılganlığımız bu işleri hükümet üzerine mal edilmiş olması. Gerek sayın Bahçeli olsun, gerek parti mensupları olsun. Hatta bu sefer hükümeti de aşıp, ABD'ye kadar işi götürüp, Fetullah Hoca Efendiye kadar bağlamaya kalktılar. Bu ipe sapa gelmez iddialar. Bunları yapanlar hakkında elbette dava açılmalı. Bununla ilgili soruşturma başladı zaten. Evvela kendi yakınlarında aramaları lazım. Benim gördüğüm o. Bundan kim siyasi rant elde eder bilemiyorum. Bunun AK Parti'ye bir faydası olmaz. "

Haberin Devamı

"BELKİ DE SAYIN KILIÇDAROĞLU DİYET ÖDÜYOR"

Bir gazetecinin, "MHP'nin kendi içinden mi yapıldı demek istiyorsunuz?" diye sorması üzerine Kuzu," Bana öyle geliyor. Kendi içinde bunlara bakmak lazım. Mesela Deniz Baykal ile alakalı konuda da benim kanaatim o zamanda öyleydi. Kendi içinde olmuştur ama arkasında kimileri belki bunu organize etmiştir. Bugün Ergenekon içinden bu kadar aday gösterildiğine göre, belki de sayın Kılıçdaroğlu diyet ödüyor. Bilemiyoruz ki. Kaset sonucunda oraya geldi. Herhalde bazı şeyleri yaptırıyorlar diye insanın aklına geliyor. O bakımdan olay bizim dışımızda" diye konuştu.

 

ANAYASA SEMPOZYUMUNUN AÇILIŞINDA DA PROTESTO EDİLMİŞTİ

 

Haberin Devamı

ANKARA ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°'NDE DE KUZU'YA YUMURTA ATMIÅžLARDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!