‘Burada gazdan öleceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Burada  gazdan öleceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 19:35

Gaziosmanpaşa’da bodrum katında yaşayan Hediye Üzüm ile 3 çocuğu doğalgaz şofbeninden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

LOKANTADA garson olarak çalışan Salih Üzüm önceki gece arkadaşlarıyla sohbet etmek için gittiği dernek lokalinden eşini aradı. Telefon cevap vermeyince eve giden Üzüm, eşi Hediye (35) ile çocukları Baran (9), Rojhad (6) ve Zeynep’i (4) baygın halde buldu. Sinir krizi geçirerek bağırmaya başlayan babanın feryadına komşuları yetişti. Ambulansla Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen anne ve çocukların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hastaneye gelen baba Salih Üzüm de sinir krizi geçirdiği için hemen tedaviye alındı. Apartman sakinlerinden Cemal Demirbilek, evdeki sızıntının günlerdir devam ettiğini iddia etti: 

‘SIZINTI BİLİNİYORDU’

“Çocukların annesi binada merdivenleri siliyor. Eşimle de arası iyi. Geçen hafta bize gelip banyoda sızıntı olduğunu ve başının çok ağrıdığını söyledi. İlaç istedi, verdik. Bize hep ‘Ben burada gazdan öleceğim, çok sızıntı var’ diyordu. Zaten kendilerine ev bakıyorlardı. Olay günü de ilk eve giden ben oldum. Çocuklar banyo ve girişinde yerde yatıyordu. Anneleri de yanlarındaydı. Olayda ihmal var. Geçenlerde ev sahibi bu boruları değiştirmişti. Yetkililere bildirdiler mi bilmiyorum.” Üst katta oturan ev sahipleri Zeki Sağlam ise tadilat iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

‘UYGUNSUZ BACA BAĞLANTISI’

 İGDAŞ olayla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “01.40’ta 187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede; şofbenin ve bacasının İGDAŞ’ın bilgisi dışında uygunsuz bir şekilde bağlandığı tespit edilmiştir. Ayrıca şofbenin bağlandığı ortamda menfez de bulunmadığı görülmüştür. Yüksek oranda karbonmonoksit (bacagazı) ölçülmüştür. Şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazının zehirlenmeye sebep olduğu düşünülmektedir.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!