Bulgaristan kapatma davasını yakından izliyor

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan kapatma davasını yakından izliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 15:01

Bulgaristan Dışişleri Bakanı İvaylo Kalfin, "AK Parti hakkındaki kapatma davasını yakından izliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kalfin, Bulgaristan'da resmi ve dini bayram olarak kutlanan 6 Mayıs Aziz George ve Ordu Bayramı kutlamaları için Edirne'ye geldi.

Bakan Kalfin, Edirne'de Kıyık Semtinde bulunan Bulgar kilisesi Sv. George Kilisesi'nde düzenlenen kutlamalar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "AK Parti'ye açılan kapatma davasını izliyor musunuz?" sorusu üzerine Kalfin, "Bu davayı yakından takip ediyoruz. Ümit ediyoruz ki bu dava anayasa çerçevesinde yapılıp bitecek. Bu dava Avrupa Birliği tarafından da takip ediliyor. Dava Avrupa Birliği toplantısında gündeme geldi. İnanıyoruz ki dava demokratik ve hukuki çerçevede görülecek" diye konuştu.

Bulgaristan'da resmi ve dini bayram olarak kutlanan bu günde Edirne'de bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Kalfin, "Edirne ve Bulgaristan'da kutlanan en güzel bayramlardan biri vesilesiyle burada bulunuyorum. Burada bayramı kutlamaktan çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Kalfin ve beraberindeki heyet, kilisede dua ettikten sonra, kilise bahçesindeki kutlamalara katıldı.

Bulgaristan halk dansları ve müziklerinin sergilendiği kutlamalara, Edirne ve Bulgaristan'da yaşayan 100'e yakın Ortodoks katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!