Bulgaristan’da bombalı saldırıda 6 İsrailli turist öldü

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan’da bombalı saldırıda 6 İsrailli turist öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 00:00

Bulgaristan’ın turizm ve kumar kenti Burgaz dün bir bombalı saldırı ile kana bulandı. Kente yeni varan İsrailli 47 genci havaalanından kent merkezindeki otele taşıyacak otobüse yerleştirilen bombanın patlaması 6 İsrailli’nin ölümüne 32’sinin ise yaralanmasına yol açtı.

Haberin Devamı

İsrail “İran’ın işi” dedi

Saldırıyı üstlenen olmadı. Ama İsrail saldırıdan İran’ı sorumlu tutmakta gecikmedi. Başbakan Binyamin Netanyahu, patlamanın Arjantin’de 85 Yahudi’nin ölümüne yol açan bombalı saldırının 18’inci yıldönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek her iki saldırının da İran tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü. İran’ın son aylarda Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve Kıbrs’ta Yahudilere saldırı girişiminde bulunduğunu hatırlatan Netanyahu kanıt göstermedi ama “bütün oklar İran’ı gösteriyor. Bu İran’ın bir terör saldırısıdır. İsrail İran’ın terörine en sert biçimde karşı koyacaktır ” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı şiddetle kınarken İran’dan bir açıklama gelmedi.

İŞTE PATLAMADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Şam’ın intikamı iddiası

Saldırının Şam’da devletin üç önemli isminin ölümüne yol açan bombalı saldırısına bir misilleme olarak Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği de iddia edildi. İsrail’in Channel 2 televizyonuna konuşan İsrailli terörle mücadele uzmanı Boz Ganor, Hizbullah’ın, İsrail’in 2008 yılında örgüt liderlerinden İmad Muğniye’yi öldürmesinden beri intikam arayışı içinde olduğunu ileri sürdü ve Suriyeli muhaliflerin dünkü saldırısının harekete geçme kararında etkili olabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!