Bülent Arınç, Prof.Dr. Taymaz'ın cenazesine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç, Prof.Dr. Taymazın cenazesine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 16:28

VEFAT eden Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi 79 yaşındaki Prof. Dr. Haydar Taymaz, Düzce’de toprağa verildi. Cenaze töreninee Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Taymaz, dün akciğer rahatsızlığı sonucu vefat etti. Haydar Taymaz’ın, Düzce’nin Kirazlı Köyü’ndeki cenaze törenine Bülent Arınç ile eşi Münevver Arınç, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, AK Parti Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Düzce Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Bayram, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Prof. Dr. Taymaz’ın köydeki evinin önünde yapılan törende konuşan Bülent Arınç, “Eğitime gönül vermiş bir insandı. Ölüm biz Müslümanlar için kolay bir şey. Çünkü her şeyin dünyada bitmediğini biliyoruz. Ailesine sabırlar diliyorum. Allah hepimizi cennette buluştursun” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de, Haydar Taymaz’ın hocası olduğunu belirterek, “Üzerimde çok emeği var. Binlerce Haydar Taymaz yetiştirdi. Onun bize bıraktığı eserleri ömrümüzün sonuna kadar gelecek nesillere taşıyacağız diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar okundu. Prof. Dr. Taymaz’ın cenazesi daha sonra Kirazlı Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘ANKARA'YI BOŞ BIRAKMAYA GELMEZ’

Bülent Arınç daha sonra Vali Vasip Şahin ile birlikte Bolu Dağı’nda bulunan bir tesiste yemek yedi. Tesisten çıkışta gazetecilerin cem evlerine yönelik saldırılarla ilgili sorusu üzerine Arınç şöyle dedi:

“Vaktimi almayın Ankara’ya dönüyorum. Ankara’yı boş bırakmaya gelmez. Bir cenazeye geldim, dönmek üzereyim. Günlük olaylarla da çok fazla ilgim olmadı. Çok teşekkür ediyorum, bildiğim bir şey olursa sorun. Komutanlarla ilgili mahkeme karar aldıysa almıştır, girmeyelim o konulara. Allah’a emanet olun. Başka zaman inşallah şöyle siyaset için geleyim doya doya görüşelim sizlerle.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!